Читателски коментари (за „Графиня дьо Монсоро “ от Александър Дюма)

  • 1. fly (4 август 2013 в 18:46), оценка: 6 от 6

    Красива история, която показва , колко силна може да бъде л любовта, но и колко несправедлив може да бъде света. Препоръчва книгата на всички!

  • 2. Holy (4 април 2014 в 21:42), оценка: 6 от 6

    Това е втората книга от поредицата за династията Валоа. Първата е „Кралица Марго“. Силно ги препоръчвам.

  • 3. Мария (26 февруари 2017 в 19:14)

    Завладяваща и спираща дъха история. Дюма определено умее да преплита интригите свързани с политиката в кралския двор и личните тайни на човека. Горещо препоръчвам цялата поредица.

  • 4. Ема (13 октомври 2017 в 20:41)

    Всъщност Бюси бива убит и няма наказание за херцог д’Анжу. И каква е поуката? Гледай да не ставаш неудобен?

  • 5. isina (20 юни 2022 в 22:54)

    Преводът е отвратителен! Не знам какво издание са ползвали (указано е, че преводът е от руски), но определено в него не е предадена изобщо така характерната за Дюма красота на изказа. Също и много от подробностите във оригиналния текст гледам, че ги няма, или са предадени непълно/неточно. Аз лично отказвам да чета Дюма в такъв изкривен стил. Ако сравните с оригинала на Графиня де Монсоро на френски, който е безплатен в интеренет, веднага ще разберете за какво говоря.

    Друг вариант е да видите един сериал, създаден по книгата, който предава отлично истинската красота на това произведение. Казва се „Графиня де Монсоро“, 26 серии, 1998 г. (Сериал „Графиня де Монсоро“ многие зрители по праву считают лучшей экранизацией знаменитого романа великого Александра Дюма.)

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.