Читателски коментари (за „Египетската тайна на Наполеон “ от Хавиер Сиера)

  • 1. Dan (10 януари 2010 в 00:45)

    Смятам, че автора е много по-близко от Дан Браун, до истината и явно има значение количеството пари който стоят зад една творба…Дан Браун ме впечатли с прозорливоста си и с това, че споделя моето лично мнение по въпросите за духовностга в „Ангели и демони“,до някъде и „Шифъра на Леонардо“ но последната му книга „Изгубения символ“ си е чиста поръчка…от масоните, по скоро от АМЕРИКАНСКИТЕ масони, не ми хареса! Препоръчвам голещо „Тамплиерските порти“, на всеки който обича романите..и търси прашинки от истината!!! Ако някой очаква ,че след прочита на ….без значение коя книга от горепосочените ще узнае местонахождението на Светия Граал или на Кивота, или рецептата за вечен живот, да се откаже, по скоро трябва да изпита нещо като отделянето на душата зада ги разбере, в смисъл те не са подготовка за… те са за подготвените за…Ваш приятел…

  • 2. пепи-нин (30 март 2010 в 19:33), оценка: 5 от 6

    Едно интересно четиво, което повдига много въпроси в съзнанието на читателя. Кара те да се замислиш за много неща. Основният въпрос: „А ако това наистина е така?“…………

  • 3. Роди (25 май 2011 в 14:41), оценка: 5 от 6

    Авторът хипотезира върху целта на пътуването на Наполеон до Египет, а именно търсене на тайната на вечния живот. Сиера ни разказва и за детството на Христос в Египет и за това как той е бил посветен в тайните египетски учения и е бил повлиян от египтологията (празника Кръщение Господне). В книгата имаше една сюжетна линия, която ми се видя леко изкуствена и развали общото впечатление от книгата. И да, Сиера се доближава до Дан Браун, но тази книга не можа да ме заинтригува толкова колкото книгите на Браун.

  • 4. някоя там (29 септември 2011 в 23:27)

    От 15-годишна мистериите на Египет и Шумер ме вълнуват /а вече съм на 38 /и сякаш колкото повече се задълбавам в тях по- прозаични и обикновени стават.Имам чувство , че губя част от идеалите и мислите за тайните на света и се убеждавам ,че света е просто материален .Каква загуба на илюзиите, мистерията , скритите послания и знаците на съдбата !

    • 7. svi63 (13 юли 2012 в 16:23)

      ne se otkazvai — i da sa materialni … ne svarshva tam

  • 5. isina (15 октомври 2011 в 06:51), оценка: 5 от 6

    Книгата ми харесва. Дава възможност за допълване на познанията относно религиите и ритуалите в древен Египет.

    Като стигнах до момента с откриването на евангелието на Марко, си припомних за едни други ръкописи, открити през 1945 в долината на Нил. Става въпрос за The Gospels of Thomas & Philip & Truth. Струва си да се прочетат, като страницата на Metalogos (www.metalog.org) е може би най-доброто място за това.

  • 6. isina (15 октомври 2011 в 13:11), оценка: 5 от 6

    След като я прочетох цялата, мнението ми за нея стана още по-добро, отколкото когато писах първия коментар.

  • 8. емо (21 юли 2014 в 18:05)

    Толкова тъпа книга отдавна не бях чел.Като литература нула.Като съдържение — под нулата.Дори тези които се интересуват от окултни науки и други дивотии едва ли ще намерят нещо ново.Всички така наричени факти можете да ги намерите в жълтите вестници хем са поднесени малко по-интересно. По принцип такъв боклук не бих го прочел до края , но в случая я дочетох с изследователска цел , да видя дали края може да е още по- тъп от началото.Оказа се че може.

  • 9. goldempo (6 януари 2021 в 22:59)

    „В началото на книгата Наполеон е представен в Царската камера на Хеопсовата пирамида, ужасен след откритието си, че празния фараонски саркофаг му е точно по мярка“ — Това разбира се не е вярно.

    Наполеон е висок 1,68.

    А тук има информация за саркофага.

    The base of the granite sarcophagus, lying in the King’s chamber of Khufu’s pyramid measures 98,7 x 105,1 x 227,6cm D. Arnold Lexikon der Ägyptischen Baukunst

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.