Читателски коментари (за „Последното стъпало “ от Стивън Кинг)

  • 1. марея (19 май 2009 в 20:51)

    Прекрасен разказ!Такива произведения трябва да се четат от младите хора и да се научат, че няма нищо по ценно в живота от любовта между близките хора.

    Преди живота ни бе по спокоен и имахме семейства, в които си казвахме и споделяхме всичко. Беше естествено да ни гледат баби и дядовци, те да ни разказват приказки, а после ни поемаха родителите и винаги ни помагаха. Да имаш брат и сестра е нещо много хубаво. За съжаление днешната модерна епоха ни лиши от простите и малки неща. все повече работата е на първо място, парите ни обсебват, мислим непрекъснато за вещи, а съвсем не се сещаме че трябва да споделим мигове и с любимите си хора от семейството. Сега дори сме разпръснати и по целия свят и това общуване по телефони и компютри ни лишава от топлина и близост. Осъзнаваме се единствено ,когато окончателно загубим близките си, сърцето ни тогава се раздира от болка, скърбим и сдържаме чувствата си и се чувстваме много виновни. Самозаблуждаваме се, когато вечер преди да заспим молим Бог за прошка, а на сутринта сме отново едни машинки с навити прижинки, които потеглят в пустото и сиво, безнадежно ежедневие.

    Много се отчуждихме един от друг в собствените си семейства. Затваряме се, пазим си някакво измислено статукво, липсват ни вярата, приятелството. Този разказ ще го пазя в душата си и тайно ще го посветя на моя брат, който го изгубих, без да мога с нищо да му помогна! Моля Господ да ми прости!

  • 2. Borislav (9 октомври 2011 в 02:11), оценка: 6 от 6

    Страхотен разказ. Въобще не очаквах такъв край…

  • 3. Wallküre (10 април 2013 в 01:18), оценка: 6 от 6

    Прекрасен разказ! Тъжен, но много смислен. Тук няма чудовища. Има нещо по-опасно.

  • 4. slayer93 (26 юни 2014 в 14:12)

    Добре е да се замислим на живота и любовта , които ни се дават от горе. Не бива да пропускаме тези мигове , защото има компютри или много пари. Аз стм на 21 , но от малък обичам книги . И тези нови технологии не ми повлияха да спра да чета книги.

  • 5. nikito56 (27 ноември 2014 в 18:32), оценка: 6 от 6

    Страхотен Стивън Кинг! Трудно се разчувствам, но този разказ едва не ме просълзи!

  • 6. Елиана (7 август 2017 в 17:50)

    Харесвам Стивън Кинг много…но това не струва!

  • 7. Александра (28 август 2017 в 16:36)

    Съгласна. Абсолютно не струва… Напълно посредствен и излишно драматичен.

  • 8. daw7x (31 януари 2018 в 22:22)

    Не мога да повярвам, че този разказ може да бъде наречен посредствен. Не го заслужават нито идеята, нито изпълнението му. Може би двете дами по-горе не харесват „стила“ на самия герой, но всъщност той си е много съответстващ.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.