Читателски коментари (за „Профили на бъдещето “ от Артър Кларк)

  • 1. нт (23 октомври 2008 в 08:58), оценка: 6 от 6

    „Профили на бъдещето“ е била забележително произведение още през шейсетте години. „Профили на бъдещето“ е още по-забелижителна днес, четиридесет и шест години след нейното написване.

    Научните познания, разностранните интереси и изключителният нюх на Артър Кларк събрани в увлекателно четиво за границите на възможното и потенциалните непреодолими пречки. Всичко това написано в увлекателен стил, с лека самоирония, гарнирано с факти от историята на науката, които са както любопитни, така и поучителни.

    От дистанцията на тези почти 50 години, изминали от първото издание на книгата, единственото, което ми се иска да кажа е: „Артър Кларк се е справил добре! Справил се е изумително добре.“

    Докосването до мислите на хора, способни на смела и аргументирана инвенция винаги буди ужавение.

  • 2. elektrichar (12 март 2010 в 09:54), оценка: 6 от 6

    Книгата не е нито роман, нито научна фантастика. Както Жул Верн, така и Артър Кларк предсказва много научни и технически открития. Особено точно предрича спътниците и сателитните комуникационни средства. Идеите му са толкова напредничави, че някой би си помислил, че дори са налудничави. Но нали само 10 години преди първият полет на братята Райт, е имало научна коференция на която се казва, че полет с апарат по-тежък от въздуха е абсолютно невъзможен. Ако искате да разберете какви открития ни очакват, горещо ви препоръчвам да прочетете тази книга.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.