Читателски коментари

(за „Медиите под контрол“ от Ноам Чомски)

 • 1. Вакрилов (16 януари 2010 в 22:27)

  Хората от моето поколение имат избор:или да са сериозно и завинаги увредени от собственото ни тоталитарно минало,или да са особено чувствитвлни към текстове,третиращи псевдодемократичното общество.Питам се,обаче,какъв избор имат тези,в чиито ръце оставяме света?И вместо да оплакваме предварително несъсътоялото се унищожение на човечеството,не е ли по-добре всеки от нас да обясни нешата на поне един млад човек от своето обкръжение.Без да съм Чомски,с негова помощ.Мисля,че може.

 • 2. Тор (14 май 2011 в 15:52)

  Чомски е дал отговора на въпроса — „А сега какво да правим“ — въпрос който си задава Георги Евгениев Андреев в „България или Мафията“, а той отговорът е че всички трябва да разберат че не са сами в своето мнение за нещата — че всеки трябва да разбере че път има — дори и да няма, че хората които не са от „специалната класа“ могат да разберат че са от един вид — или порода — и тя е застрашена — но изхода е в обединението. Тоест в нещата които ни правят така че да се чуем. Сега в България има една КРАЙНОСТ НАРЕЧЕНА ФИНАСОВ-ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ ИЛИ ШОКОВА ДОКТРИНА, НО ТЯ Е В СВОЯТА КРАЙНОСТ ЗАЩОТО СМЕ ЕЛИТАРНА ДЪРЖАВА КАКТО Е БИЛО ПРЕДИ КОМУНИСТИТЕ КАКТО Е БИЛО ПРЕДИ АТЕНТАТА В СВЕТА НЕДЕЛЯ КАКТО Е било във всяка държава с крайности, защото крайностите ще породят крайности. Само в такива държави е имало комунизъм — в които е имало издевателства над човека, делта просто си е пунтил секирата, когато нямаш какво да губиш тогава си най опасен.. Днес имане ли какво да губим? Не нямаме.. Те — Елита ни зове всеки ден да нямаме какво да губим .. Така е било и в Русия и навсякъде където е имало комунизъм.. Просто нямаш избор освен да яхнеш гнева..

 • 3. Сатанаил (9 октомври 2011 в 19:05), оценка: 6 от 6

  Благодаря Ви, че сте сканирали тази книга! Много я търсих, но не успях да я открия, а темета ме интересува. Важно е да си пускат книги, които дават реално знание, а вие го правите! Продължавайте в същия дух! :)

 • 4. дан (9 декември 2014 в 12:13)

  Чомски казва без да се страхува някои истини, прави остри анализи, показва прикрити действителности и продължава да казва неудобни истини през последните години. Хората трябва да го четат и да се интересуват, за да не са като кон с капаци . Чомски не лае само без конкретни предложения, а и дава отговори и идеи.

 • 5. проблем (11 януари 2015 в 19:12)

  Великолепно четиво за размисъл, което е писано „сравнително“ отдавана, но не губи актуалност.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.