Читателски коментари (за „На копието ти, любими! “ от Бинка Пеева)

  • 1. лък (17 януари 2009 в 13:12)

    Подражателни, безпомощни стихчета.

  • 2. Стрела (24 януари 2009 в 11:57)

    И на кого подражава, би ли ни светнал? Напротив, необичайни са, оригинални.

  • 3. Незабравка (21 май 2009 в 23:01)

    Въпреки зложелателните отзиви на бивши съм възхитена от прочетеното. Написано е с болка и усмивка едноверемено.

  • 4. джо (23 май 2009 в 18:08)

    Каква болка, каква оригиналност? Това е просто бездарен вой на зла, грозна вещица, публикуван — каква ирония! — поради бившата й близост с бившия й мъж.

  • 5. Бинка Пеева (22 септември 2009 в 11:25)

    Джо, предполагам защо си се укрила зад никнейм. Но аз те познавам, защото съм вещица :) Скъпа, опитай се да обуздаеш разюзданата си глупост и омраза! Аз приемам, че не харесваш поезията ми, но не приемам аргументацията ти — дори и да съм „грозна, зла вещица“, това няма отношение към качеството на книгата ми. Впрочем в българския език вещица идва от вещ-а — можеща, умееща, знаеща :)

    Колкото до нелепото ти обвинение, че книгата ми е публикувана тук „заради бившата…“, предлагам да се обърнеш към собственика на сайта Борислав Манолов и да изразиш възмущението си лично пред него.

    Стрела, Незабравка — благодаря ви!

  • 6. Емилия (17 януари 2010 в 03:06)

    Дори о6те не съм про4ела цялата книга, а съм потресена от силата на стиховете и на прозата. 4етох после дълго време клюките и знам, 4е ве4е вси4ко е наред. Браво, живота е хубав!!!!!!!!!!!

  • 7. Бинка Пеева (3 декември 2010 в 15:28)

    Благодаря, Емилия! Съжалявам, че толкова отдавна си написала тези мили думи, а аз не съм ги видяла :( Благодаря ти! Успех и на теб!

    Вчера изпратих новата си книга на Борислав, ще се радвам да я прочетеш тук!

    Бинка

  • 8. Тянкова (16 декември 2010 в 12:13)

    Прочетох някои от стиховете…. Много ми харесаха- на мен, която никога не е харесвала поезия!

    Мисля, Бинка, че няма по-голямо признание за Вас от това, човек необичащ поезията, да хареса стиховете Ви. Благодаря Ви…

    Всичко е истинско, изстрадано… дълбоко.

    На какви житейски факти почива- е друг въпрос. Хапливите коментари тук са жалки напъни на дребни душици…

    Всеки има своя съдба, никога не съди и не презирай, защото утре ти не знаеш каква е съдбата ти- дали раздяла с любим човек, болест или смърт…

    Моля никой никога да не забравя това…Никой не е по-велик от онзи горе…

    Желая ви щастие, Бинка!!!

    Тянова

    • 13. Бинка Пеева (4 юли 2011 в 00:53)

      Тянкова, благодаря! Аз не се впрягам от злобата, просто не мисля за нея, така ме отминава (надявам се). За мен е голямо признание, че си прочела и харесала. Бъди здрава и в съгласие със себе си! (трудна работа за мен :) )

  • 9. genmila (27 април 2011 в 15:47)

    Покъртителна работа. Покъртителна, не защото е сълзлива, а защото е силна и истинска и те откъртва от мястото, където си се вкопал в търсене на уж-сигурност и уж-спокойствие. И работа, защото Бинка Пеева е свършила изумителна работа в намирането и изричането на истинските думи за истинското преживяване. Толкова много и верни образи за времето, обиталищата и състоянията на любовта и следлюбовта! Поздравления и за смелостта и за майсторството! Ще ми се да запомня доста от текстовете, толкова ми харесват.

    Например това:

    Изчерпана съм

    Дъното ми прозира

    Нямам мечта за утре

    Нямам любов за вчера

    За днес да не говорим

    Нямам и спомен

    за някога

    да съм била

    щастлива

    • 12. Бинка Пеева (4 юли 2011 в 00:47)

      genmila, така дълбоко си усетила, че само мога да благодаря на съдбата — за онова прозрение, с което ме е дарила тогава. Прегръщам те!

  • 10. gigi61 (2 юни 2011 в 16:19), оценка: 5 от 6

    не защото съм преживяла това,

    не защото съчувствам,

    не защото не мога да пиша,

    не защото обичам да чета написаното,

    но харесах и искам да ти благодаря ,

    че написа,за да прочета,

    имах нужда,разбрах го…

    • 11. Бинка Пеева (4 юли 2011 в 00:38)

      Хей, Джиджи, много ме изкефи!!! От сърце ти благодаря!

      Бинка

  • 14. Емилия Василева (7 юли 2011 в 11:31)

    Когато излезе книгата, случайно попаднах на нея в книжарница, където беше имало представяне, беше последен екземпляр. С изненада вътре намерих на ръка посвещение от Бинка. След като почувствах (изстрадах, преживях, усмихнах себе си, вълнувах) за часове цялата книга го приех като знак и наистина лично послание към мен :-) Отдавна не ми се беше случвало някой така дълбоко да изрази мои собствени чувства, вълнения, копнежи, истини. Оттогава препрочитам в конкретни моменти пасажи, импресии, стихове. Подарих я на всичките си приятелки.

    Много се радвам да я намеря и в този сайт, което ми дава възможност да я имам в ел.вариант и да се опирам на нея винаги, когато имам потребност от това.

    Пожелавам на Бинка още истории за мъртви мъже и любови, защото това ще значи, че ги е изживяла отново така пълноценно, както предишните!

    Желая и всичко най-хубаво, много вдъхновение, плътност и вкус на стойностните емоции и чести срещаи с почитатели и читатели :-)

    Емилия

  • 15. copie (6 януари 2012 в 02:59)

    Емилия, ako някой пише нещо си и получи такъв отзвук като твоя, трябва да си метне шапката до небесата! Мятам си я символично, щото нямам шапки :) Благодаря ти за съпреживяването, само ако можех да ти предам колко ме вълнува то…

  • 16. copie (6 януари 2012 в 03:11)

    Гледам, че копието (copie) надвива над мен :))) В хулите (hulite.net) почнах да публикувам като копие, когато ме беше срам/страх да съм Бинка.

    Както и да е, copie е Бинка, и обратно.

  • 17. Крас Ива (5 януари 2014 в 23:26)

    Стиховете издават болката на жена, обичаща и изоставена, това е ясно. Изуми ме липсата на пунктуация, сайтът в случая не е ли могъл да се намеси? Елементарни правила не се спазват — точки и запетаи. Има и лементарни стихотворения, по-добре да ги бе написала в проза екс госпожа Паси.

  • 18. Мария Найденова (2 септември 2014 в 22:07)

    Много красиви думи.Благодаря ти!И продължавам да те чета!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.