Читателски коментари (за „Повест за два града “ от Чарлз Дикенс)

  • 1. man4estara (3 октомври 2021 в 08:32)

    Изчел съм много книги от читанката, но сега за пръв път мисля че ще напиша резюме. Книгата я прочетпх заради филма за детектива Поаро, който във филма Ориент експрес четеше точно тази книга с голяма охота. Като човек обичащ да чете коментари знам, че прекалено дългите се пропускат и затова ще се постсрая да съм по кратък.

    Книгата определено си задлужава, Дикенс е изключителен майстор с перото в ръка, сюжета е сложен и интригуващ, думите са бързи и ясни, разбираеми но същи така таиствени. Епохата е интересна, а детайлите в книгата са изключително добре изпипани.

    Това което съм сигурен, че ще ви даде прочита на тази книга или това клето поне лично на мен ми даде е смирение, определено има нещо изключително духовито в тези текстове и съм сигурен, че не бихте останали разочаровани от времето което ще инвестирате, за да ги прочетете.

    П. С. Ако сте стигнали до тук благодаря, че сте прочели целият коментар и се извинявам за правописа и пунктуацията. Бъдете здрави!

    • 2. Мирка Койчева (24 октомври 2021 в 23:43)

      Тук ще коментирам не толкова „Повест за два града“, т.к. още не съм я чела, колкото Чарлз Дикенс и великолепният Поаро на Агата Кристи. Аз бих определила Чарлз Дикенс като Иван Вазов на английската литература и по-конкретно проза. Романите му отразяват т.нар. утайка на живота или по-точно нещата, които никой не иска да преживява.

      Като абсолютен фен на Агата Кристи и гледала гениално направения филм „Убийство в Ориент Експрес“ поне 3 пъти, съм много щастлива да забележа, че и друг е обърнал внимание на подобен детайл. Доколкото си спомням тази или следващата година ще излиза и „Смърт край Нил“ с участието на жената чудо Гал Гадот.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.