• 1. sharden (28 декември 2013 в 12:43), оценка: 5 от 6

    Интересна. Самобитна творба; за съществуване на безсмъртието авторът е изнамерил оригинално обяснение. Когато стигнете до частта, когато това се изяснява, започват да се загатват антиутопичните „жилки“ на опита за обяснение на формирането на човешкото общесто… Мотивът за конспирацията премехва голяма част от мистиката, която те кара да продължаваш да четеш, за да си обясниш какво става … хубав приключенски дух. Завършва изведнъж и някак неестествено. Затова й давам 5 от 6 възможни ;)

  • 2. katia.gr (20 февруари 2014 в 11:14), оценка: 5 от 6

    Оригинална книга, но за съжаление незавършена. Обяснението и следващите събития се точат в още 4 дебели романа (три от които не са издадени на български и трябва да си ги търсите на други езици) с много и всякакви персонажи, повечето от които отпадат от основния разказ и оставят впечатление, че са били там само за пълнеж.

  • 3. mailsteg (6 октомври 2014 в 15:42), оценка: 6 от 6

    Определено идеята е добра и описана от писател владеещ перото за съжаление съм съгласен че идеята е недоразвита и незавършена.

  • 4. РА (13 ноември 2016 в 21:41)

    Коя е следващата понеже малко се обърках…

    • 5. Devoted of Slaanesh (14 ноември 2016 в 15:09)

      Следващата е Приказният кораб, но не виждам да е качена тук.

  • 6. Cosmos (18 март 2017 в 20:24)

    Книгата ми хареса. Авторът допълва, че поради независещи от него обстоятелства е трябвало да бъде отпечатана в този си вид. Пояснява, че следващите няколко романа са създадени за да развият герои, които е искал да бъдат поместени и да обогатят Речният свят. Така че, спокойно можете да се прехвърлите на четвъртия роман озаглавен „Магическият лабиринт“, където „загадките, залегнали в първите три книги ще бъдат разрешени, така че сериалът ще завършва с ясен край.“

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.