Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
(Пълни авторски права)
Форма
Предговор
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
няма

Информация

Корекция и форматиране
zelenkroki (2018)

Издание:

Автор: Костадин Семерджиев

Заглавие: Баща и син в мисли и дела

Издание: първо

Издател: ТИХ-ИВЕЛ

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: сборник

Националност: българска

Печатница: ТИХ-ИВЕЛ

ISBN: 978-954-9310-23-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4977

История

  1. — Добавяне

Всеки човек е един малък космос.

Екзюпери

Човешката мисъл е онази вълшебна енергия, незрима, неуловима — лети неограничавана, подвластна само на разума. Мислите на две силни личности — баща и син Семерджиеви, невинаги летяха в синхрон, но винаги верни на идеалите си.

Обществените и политически изяви на съпруга ми Костадин Семерджиев започват още като ученик. Той е всеотдаен във всички сфери на живота, до които се е докоснал. Посветил се на обществото до такъв предел, че е ощетил в известна степен семейството си. Отдаде му много обич и грижи, но не му остана време да бъде приятел на децата си. Възхищаваме му се на волята и таланта да напише и издаде тази книга.

Що се отнася до сина ни Руслан, колкото и каквото да опиша, ще бъде бледо отражение на истината. Една ярка личност! Той притежаваше ерудиция, интелект, далновидност и още много. Талантлив перфектен професионалист. Като хидроенергиен инженер, където и да е работил у нас и в чужбина, е оставял светла, запомняща се следа. Като общественик и политик виждаше събитията, предстоящи и бъдещи, с невероятен усет.

Изгради здраво, прекрасно семейство.

Любящ и грижовен съпруг и баща, незаменим приятел на децата си.

Личности като него невинаги се оценяват по достойнство. Не му бяха спестени и много огорчения. Милият Руслан — отиде си с наранена душа. Ще живее и след смъртта си докато има кой да си спомня за него с уважение и обич.

Авторът на книгата се постара да опише мислите и делата на баща и син. Тя има и дълбоко емоционален и морален подтекст: молба за прошка.

Дано е успял.

Петя Семерджиева

Край