Читателски коментари (за „Рога “ от Джо Хил)

  • 1. akro (11 май 2019 в 03:55)

    Романът започва много увлекателно и оригинално, до първата глава после се скапва. Примерно едно от нещата, които не мога да разбера е следното след като авторът дарява главният герой със свръхесвествено демонични сили, нашият пич би трябвало с лекота да се справи с гадовете дето му пречат, и особено с нищожеството което е причинило трагедията му и личното му нещастие, целият роман след това трябва да се върти около това как могъщото същество в което се превръща Иг методични и садистично и много бавно и с извратена изобретателност убива този страхливо, подло и извратено животно Лий, а вместо това сюжета се гърчи в опитите на главният герой да намери начин да отмъсти, все едно не той, а гадовете имат свръхествевени сили. Макар и в края на крайщата да го прави, то удоволствието се губи и е наистина тъпо. Друг е въпросът че в тази, книга няма почти никакъв морал.

  • 2. Lady M (13 април 2020 в 22:04), оценка: 1 от 6

    Рядко пиша коментари за книгите, който чета, но след като приключих насила тази, няма как да не споделя, колко съм разочарована. Книгата има страхотна основа за един наистина добър роман — класическата битка между доброто и злото, поднесена по доста оригинален начин, плюс криминална история за любителите на мистерията. Но, в реалност книгата не струва — бавно развитие на действието, дори бих казала, че действие липсваше през повече време, антипатични герои (освен Тери, не знам защо точно образът на объркан наркоман ми допадна, но на фона на другите…), отвратително отношение към религията (църквата, религиозните символи и прочие), сексът като основна тема в почти всеки диалог — с изрази като изчука и подобни книгата прелива — и не на последно място разочарованието, че авторът разкри набързо кой е убиецът и ни лиши поне от това удоволствие.

    Освен това книгата започна без каквото и да е въведение в историята. Поне един пролог да имаше, в който се запознаваме с Иг (герои с потенциал, но не доразвит от автора) преди да му поникнат рогата.

    А самите рога — готина идея, ама до там.

  • 3. Мъчител (4 март 2023 в 14:01), оценка: 1 от 6

    Съчувствам на хората дали пари за това.

  • 4. Pink Hippie (25 ноември 2023 в 14:58)

    Интересно, оказва се, че това е синът на Стивън Кинг. Не съм стигнал да чета негови книги, но е любопитно да се знае.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.