Читателски коментари (за „Сто капки “ от Емил Лазаров)

  • 1. shadow_bobi (2 октомври 2022 в 07:55)

    Поздравявам читателите за вчерашния Ден на музиката и поезията с тази книжка!

    Пол не ги разбира тези работи, той само пее с китарката своята измислена с негов си текст и мелодия песничка на Джени. Рядко се случва музикално произведение, текстът и тъгата, породени от изпълнението да са сигурен мотив за раждането на нова творба. Струва ми се, тук случаят е точно такъв. Един музикант е повлиян от друг музикант. Приятно четене на онези, които сега ще се срещнат с историята:

    — Нали не сте маркетингова фирма?

    Ако сега имаше някой от секретна секция, отдавна да съм мъртъв продавач на оръжие. Тя ме гледаше, не беше обезпокоена. Беше интуитивна и бързо се ориентираше в обстановката, след което търсеше и намираше решение, погледна ме и се засмя. Усмивката й беше хубава, ако го беше направила по-рано, сигурно бих й разказал всичко и за любовниците си.

    — Жената, с която разговаряхте преди малко, нали не е вашата съпруга, а любовница?

    — Това птиче никога няма да пее. Както казва Пол, само ако света се оправи. Светът никога няма да се оправи, знам това, и на мен също не ми харесва.

    То никога няма да пее, защото е от такъв вид, Пол не ги разбира тези работи. Ти си го намерил в калта, но когато крилото му оздравее и отново полети, ще видиш, че пак ще падне в калта, това е неговият свят. Попадне ли веднъж в калта, ще падне пак, такива са законите на природата.

    — Какво ти става днес, какво правеше с онова птиче?

    — Нищо особено, исках само да го науча да пее — отвърна ми той.

    — … сестра ми казва, че това птиче не може да пее и каквото и да правя отново ще падне в калта. Не умее да пее, защото света не му позволява, за това пее в песента си Пол.

    — Ти откога имаш сестра? — попитах хладно аз.

    — От днес — отвърна сериозно той и май не се майтапеше.

    https://www.youtube.com/watch?v=VXXh_VCcRT8

    Защо поздравът ми е на патерици? — За да се сетите да си пестите времето и да не закъснявате. Днес и утре. И вдругиден.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.