Читателски коментари (за „Макбет “ от Уилям Шекспир)

  • 1. Георги (24 март 2010 в 20:38)

    „Макбет“ е една от най-вълнуващите Шекспирови трагедии, които ме впечатлиха, макар и да съм на 14 години. Това е перфектният образец за трагедия, описваща покварата и духовната деградация на личността. Бях впечатлен от изразните средства, с които Шекспир е отразил пагубната разруха на принципите и ценностите в името на властта и богатството. Една от гениалните му идеи е да постави летящия кървав кинжал като резултат от изпитаните халюцинации и изпитания страх и морален упадък.

    Макбет е пиеса за властта и парите, които трансформират доблестния и безстрашен войн в безскрупулен и аморален тип.

    Гениалните провокации на Шекспир ме привлякоха да прочета идеалните му пиеси, които и до днес остават най-висок връх в световната класическа драматургия, образци за съвременния театър. Това са произведения, които винаги ще бъдат четени и гледани, а главната причина за небивалия интерес към тях е безпогрешния усет на великия английски драматург, който е вложил майсторство в построяването на централните си образи.

    Чети, народе български, и се просвещавай в необятните ширини на класическата литература.

  • 2. Веско (20 ноември 2017 в 21:05)

    Любопитно ми и е, как ли се развива Георги на 21?

  • 3. Златина (30 ноември 2017 в 01:58)

    Веско от сърце ме разсмя!

  • 4. LaPhantomaLaOpera (30 юни 2020 в 18:11)

    В черен мрак, от крак на крак, тежко, бавно, ходи Гарванът Зловещ! Той с котката потайна, и с жабата крастава отровна, са комбина Адска! Те на Вещиците проклети Символи те са страшни! С очи пламтящи, с крясъци ужасни, в делата скверни са съпричастни!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.