Читателски коментари (за „Борба “ от Христо Ботев)

  • 1. Атанас (14 февруари 2015 в 20:09)

    Едно от най-въздействащите произведения на една наистина гениална „луда глава“ както в изкуството, така и в политическия живот на България. Прекрасно е човек да се докосне до него. Благодарности за тази възможност. Само липсата на коментари (в момента, когато пиша нямаше дори един) е източник на разочарование. Може би затова и до ден днешен омразната на Ботев философия на примирение с неправдата, поддържана с лъжи и подаяния, продължава да управлява поведението на мнозинството. Не ще да чуем скоро да се вика „хляб или свинец“.

  • 2. Азът (25 май 2016 в 23:23)

    Атанас, не бъдете така не разумни да смятате, че липсата на изписан текст под един шедьовър, на един велик български просветител, е липса на признателност. Борбата се заражда в българските души и сърца все по-силно и по-силно. Силата на огъня, която гори във всяка българска гръд, става по-ярка и вярваща във своята сила и светлина. Иде края на примирението и скоро никой не ще търпи „някой“ да бесней над бащино му огнище. Атанас вие смятате, че скоро няма да се чуе. Не братко скоро няма да е, а ще е кого му време дошло. И към това да се вика „хляб или свинец“ ще добавя „Свобода или смърт“.

  • 3. сашко (16 август 2017 в 21:18)

    Колко актуално. Колко точно. Все едно е писано за сегашното време. Не сме мръднали и сантиметър напред.

  • 4. osemshest (24 февруари 2018 в 14:12), оценка: 5 от 6

    Обръщам се към всички, които са коментирали до тук. Наистина проблема не е в липсата на коментари, а в ниската оценка поставена до тук. От 52 гласа произведението има 5.6. На някой все пак не му е достигнало нещо за да го впечатли. Аз от години се възхищавам на ботевото слово, защото то е най-силно и най-запленяващо. С думите си удря шамари, на тези които са заспали в своя душевен сън. Актуална е литературата му и днес, защото все още сме роби на предразсъдъци, чужди идеали и амбиции. Слава на Ботев и поклон пред непремиримият му дух!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.