Читателски коментари (за „Пиратите “ от Хайнц Нойкирхен)

  • 1. Александър Арсов (23 август 2007 в 07:12)

    Великолепна книга! Рядко увлекателно четиво, което освен това съдържа и огромно количество информация за един особено интересен исторически феномен — пиратството. Хайнц Нойкирхен е сериозен изследовател и много талантлив писател. Горещо препоръчвам тази книга на всички, които в юношеските си години са се увличали по пиратски романи.

    Моите поздравления към човека направил тази книга достпъна тук. Дано да има повече като теб!

  • 2. абракадабра (17 октомври 2010 в 03:14)

    аааа Пиратите на Хайнц Нойкирхен е култуво книжле, което четох преди двайсетина години :))) препоръчвам го на всеки, който има интерес по темата. + Островът на съкровищата на Р.Л.Стивънсън; Наследникът от Калкута на Р.Щилмарк; Черния Корсар,Последната битка на Сандокан, Последните флибустиери на Емилио Салгари; Капитан Блъд, Дневникът на капитан Блъд,Морският ястреб на Рафаело Сабатини :)))) ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!!!!

    Хайнц Нойкирхен има един обемист том който се казва ’Морската мощ в огледалото на историята’ но за съжаление ми изчезна :(

  • 3. абракадабра (17 октомври 2010 в 03:19)

    оффф извинявам се за двойния поста ама забрави да спомена ’Историята на Дългия Джон Силвър’ от Денис Джъд, която е своеобразно продължение/предистория на Островът на съкровищата :))

  • 4. abrex (23 януари 2011 в 16:03), оценка: 6 от 6

    Страхотна книга !

  • 5. deyooooo (16 април 2013 в 10:06)

    Страхотна книга! Само дето не виждам илюстрациите които са вътре в нея!

  • 6. Марто (18 септември 2016 в 13:10)

    Култова книга."Корабите" на Чони Чонев използва много от информацията от книгата.


  • На авторският въпрос" Какво е правил Колумб в Америка?", фактологията след Втората Световна показва, че не „гнилият капитализъм“, а пещерният комунизъм е влял милиарди долари, корупция, дрога, и оръжия! А в Азия, Африка, Европа, вождизмът на Сталинизмът и досега е осъден като престъпен, наред с хитлеризмът, и фашизмът!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.