Читателски коментари (за „Персийското момче “ от Мери Рено)

  • 1. SecondShoe (13 юли 2007 в 06:12)

    Невероятна книга! Толкова много научих за персийците и Александър Македонски, че няма накъде повече. Много увлекателен стил на писане. Оценка: 10/10

  • 2. Ако имах печатница - щях да я преиздам (14 септември 2007 в 13:22)

    За Александър Велики има изписани много неща. И исторически, и художествени, и филми създадени, и клюки и т.н.

    Тази книга е шедьовър. Незнам защо не се преиздава. Вместо „буклуците“, които заливат Славейков — нека се преиздаде нещо стойностно.

    От няколко години (откакто навлезе интернет в живота на хората) постоянно търся чрез търсачките да намеря някъде тази книга — по книжарници и антикварни магазини. НЕ и НЕ.

    ПРЕИЗДАЙТЕ Я.

    • 3. Преводача на книгата (20 септември 2007 в 08:47)

      Случайно открих този сайт и благодаря на създателите му, както и за възможността повече хора да се запознаят с тази книга! Благодаря и за хубавите отзиви!

      За съжаление, аз отдавна раздадох всички екземпляри, които имах. За още по-голямо съжаление, когато беше издадена, тази книга не получи популярността, която, по моето скромно мнение, заслужава. Това се дължи на редица причини, свързани, както с порочните методи на книгоразпространение по това време, така и с читателските вкусове (сигурно си спомняте бума на „забравените романи“, книгите на арлекин и др. подобни четива за домакинята). А може би не уцелихме времето, знае ли човек?

      Накрая, искам да благодаря на Косьо, че рискува и издаде тази книга (която между другото е втората част от цяла трилогия за Александър на покойната Мери Рено). За любознателните — преди няколко години открих, че е издадена и биографията на Александър от същия автор. За последно я имаше в „Колибри“ и „Пингвините“.

      На разположение съм, ако има въпроси към мен.

      • 4. Ани (21 април 2008 в 12:10)

        Книга която просто „Трябва да се прочете“ … няма друг коментар

      • 5. Самолет 005 (6 ноември 2008 в 11:48)

        Имам книгата на английски и я прочетох с голям интерес! Радвам се, че излезе и на български. Не съм от хората, които могат да си позволят да купуват книги и затова не можах да си купя българския превод, въпреки че го гледах по книжарниците. Английският оригинал ми е подарък от туристи! Удоволствие ще е да чета книгата на английски и да се подпомагам с вашия превод. Отдавна искам да видя по книжарниците книга, издадена на български и английски едновременно — едната страница английския текст, а на срещуположната българския. Сега ще си го направя сам. Радвам се, че открих това място!

  • 6. Ayase (22 май 2009 в 13:22), оценка: 5 от 6

    Прекрасна книга! За пръв път чувах за нея и я започнах само от любопитство, но тя е толкова завладяваща, че не можах да отвърна поглед до самия край.

  • 7. Мирослава (16 май 2010 в 23:55)

    Благодаря за възможността да прочета нещо толкова красиво.

  • 8. Лили Цветанова (26 август 2010 в 12:05)

    Невероятна книга! Непременно трябва да бъде преиздадена, за да може всеки да се докосне до уникалната личност на Александър!

  • 9. Читател (18 март 2011 в 12:41)

    Книгата е чудесна. Винаги има какво да се научи от такива книги. А темата „Александър Македонски“ е просто неизчерпаема. Благодаря на преводача и всички хора, които направиха възможно публикуването й.

  • 10. Читател (19 ноември 2012 в 20:48)

    Александър Македонски е любимата ми историческа личност. А тази книга е истинско съкровище. Нямам думи, с които да опиша радостта и удоволствието докато я четях. Това е книга, която мога да прочета повече от веднъж и никога няма да омръзне.

    Най-искрени благодарности на преводача на книгата и на читанка инфо, за предоставения прозорец.

  • 11. camerlengo (31 декември 2012 в 10:50), оценка: 6 от 6

    Отдавна не бях чел книга с такова удоволствие! Прочетете я! Струва си. И дано се намери издател да я преиздаде!

  • 12. Маслинка (1 януари 2013 в 15:03), оценка: 4 от 6

    Книгата е интересна и четивна, фактологическите грешки на автора са съвсем малко на брой и предвид, че това е роман, а не научен труд не си струва да се споменават, но остава леко дразнещ александроцентризмът на разказа.

    Все пак, ако имате желание и обичате подобен род историческа художествена литература си струва да я прочетете.

  • 13. DANY78 (4 януари 2013 в 05:44), оценка: 6 от 6

    Много хубава книга ,която те отвежда в завладяващия античен свят.Благодаря!

  • 14. Стефан (1 март 2013 в 20:00)

    За щастие баща ми имаше познати и приятели-продавачи и разпространители на книги и когато тази книга излезе на пазара аз вече я бях прочел. Мога да кажа че това е най-стойностната книга, която имаме у нас, а книгите вкъщи изобщо не са малко!! Аз лично бих сложил тази книга на пиедестал!!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.