Читателски коментари (за „Смъртен страх “ от Робин Кук)

  • 1. gost (1 август 2008 в 11:23)

    Тази книга ми дойде като тиган по главата! Прочетох, че автора е завършил медицина или подобно и за това не го виня точно него за този гигантски гаф. От веригата: автор, редактор на американското издание, коректор пак там, български преводач, редактор и коректор има няколко места от където може да е дошло следното:

    (цитирам почти дословно) „Аортата е основният кръвоносен съд изкарващ кръв от сърцето. (дотук абсолютно вярно) Тя изнася мръсната кръв от кръвоносната ни система, един вид помага на организма да се оттърве от нея.“

    Първо, изразът мръсна кръв е толкова погрешен, колкото и диалектен. Още повече, че венозната кръв се изкарва от белодробните артерии, а аортата разпределя артериалната кръв.

    И без това, темата за генетичните изследвания е разгледана от М. Крайтън в „Ген“ макар и години по-късно, но много по-задълбочено.

    Като се има предвид, че и трилърът не е толкова завладяващ, колкото в „Ген“ си мисля, че спокойно човек може да пропусне тази книга.

  • 2. sharkoff (2 септември 2011 в 14:05)

    антонация: За доктор Джейсън Хауърд — отличен лекар в голяма Бостънска клиника — е истински шок да загуби един след друг петима души, дошли без сериозни оплаквания. Нищо не предвещава надвисналата беда. И изведнъж…

    Цялата клиника е на крак; престижът и е разклатен, пациентите са в смут, сред лекарите цари объркване. Постепенно Джейсън напипва свързваща нишка между фаталните случаи и лабораторията на доктор Хейс — учен със световно име и безукорно реноме.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.