Читателски коментари (за „Забавна Библия “ от Лео Таксил)

  • 1. Ifrit (3 октомври 2012 в 16:57), оценка: 6 от 6

    Най-забавната и смешна книга от поредицата на Таксил е „Забавна Библия“. Горещо препоръчвам на всеки, който желае да чете Библията с други очи, също така и на всеки, който обича да мисли върху прочетеното.

    Благодаря за възможността да я прочета отново!

  • 2. Пламен (9 ноември 2013 в 14:30)

    Наистина е „забавно“ да видиш жалкото настървение срещу Бог, на един жалък и бездуховен човек.

    • 3. bravo (9 ноември 2013 в 21:11)

      Да си почитател на библията,не значи непременно че си духовен!Горките китайци,те не са я и чели даже…

    • 4. notman (9 ноември 2013 в 23:25)

      Не е така. Не е жалък и бездуховен. Години по-късно публично се е отрекъл от творбите си и е влязъл в лоното на католицизма. Това показва, че все пак е бил мислещ човек… за разлика от читателите си (и аз генерализирам като колегата над мен, който всички китайци ги сложи в един кюп).

      • 8. i_m_i (30 април 2017 в 10:55), оценка: 6 от 6

        Ако бяхте прочели предговора към Забавната библия, щяхте да сте наясно, че Таксил уж се покаял и се завърнал в лоното на католическата църква, за да провери колко мистични глупости може да напише, без поповете да го заподозрат. Напротив, посрещали са със възторг и най-невероятните му измислици за девойки, сгодени за адски демони, които той спасил и т.н., дори папата му е дал аудиенция.

        Избухнал страшен скандал, когато Таксил и неговите съратници публично разказали как в продължение на години са публикували пълни измислици.

        Всъщност това е бил един ранен вариант на НеНовините, който доказва пълната липса на критично мислене на религиозните хора.

  • 5. Отвярям очи (1 януари 2016 в 16:46)

    Смешните комплексирани фанатици пак се обадиха.

    Кога ще започнете да правите разлика между религия и духовенство?

    • 6. Бай Михал (1 януари 2016 в 16:53)

      А вие правите ли разлика между духовност и духовенство?

  • 7. Анна Мария (30 април 2017 в 06:40)

    Нищо забавно не виждам да се оплюва книга, оцеляла през вековете и смятана за свещенна от толкова много хора :(

  • 9. Айджан Касимова (20 юни 2017 в 04:41)

    И атеистите, мили мои, имат право на мнение. Бездуховен бил, подигравал се, това би следвало да си е негова работа. Ние, всички ние, четем, не правим забележки за неща, минали и заминали напълно безвъзвратно. А и според много хора, така наречените атеисти, християнството е безполезно, меко казано. Позволявам си да копирам това мнение за християнството от един форум: „Смятам, че щом е регистрирано вероизповедание, в което зомби евреин, който сам си е баща, те вкарва завинаги в градина след като умреш, но само след като символично ядеш плътта му и пиеш кръвта му, и телепатически му казваш че той ти е господар, за да може той да премахне злото, което той сам е сложил в теб, след като жена-ребро е изяла плод от магическо дърво, подлъгана от говореща змия…“. То направо като сюжет на хорър филм звучи! Та, да, обективно погледнато всяка религия може да бъде разглеждана като плод на болното въображение на лунатик.

  • 10. Kremenski (19 септември 2017 в 22:17), оценка: 6 от 6

    Препоръчвам книгата на всички мислещи, дори да са вярващи.

  • 11. kramos_1703 (21 юли 2019 в 16:54)

    Да, да вярваш в Бог и да не признаваш брътвежите на църквата. Църквата, която се е обявила за едноличен търговец, пардон представител на Бога на земята. За всеки, който се съмнява в съществуването на Бог, препоръчвам „Древната тайна на цветето на живота“, т.1 и 2 от Друнвало Мелхизедек. Тази книга с научни методи и системен подход го доказва. Друг е въпросът, че Бог за нас е непознаваема същност, нещо като музиката на Моцарт за мравките. Бъдете здрави!

  • 12. Petar Slavov (11 март 2021 в 08:46)

    В интерес на истината Таксил си няма и елементарно понятие от религия и духовност, но е писал книги за теми от които не разбира нищо. Все едно дете в пети клас да напише книга за древногръцка философия, ефекта ще е същия. Таксил си е чиста проба социалист, масон и антихрист, които е общувал с дявола и сега е в ада от където няма измъкване.

  • 13. marvin70 (13 март 2021 в 21:20)

    „Таксил си е чиста проба социалист, масон и антихрист, които е общувал с дявола и сега е в ада от където няма измъкване…..“

    Тази информация е споделена с теб ,от първа ръка ли ?

    • 14. notman (14 март 2021 в 00:43)

      Все пак това е интересно:

      Издателство на Българската комунистическа партия — София, 1964 г.

  • 15. Душко Добродушков (24 септември 2021 в 00:05)

    Не мисля, че Таксил е разбирал много добре алегориите и метафорите в Библията, както и борави с аксиоми, които не могат да бъдат доказани чрез преки доказателства. Чисто и просто казано, Таксил използва емоционална парадигма за да манипулира съзнанието на хората чрез методите на психологическите заблуди и полуистини. Които е си еубеден християнин, прочитайки тази гняс ще остане още по — убеден в собствената си правота християнин, а който по принцип е убеден атеист, ще си остане атеист дори и да беше видял Господ пред себе си. :)

  • 16. Донатело Версаче (20 юни 2022 в 09:30), оценка: 4 от 6

    Книгата е добра и забавна за четене, разкрива пошлостта на религията и нейните защитници, скрити зад маската на добродетелността и набожността. Бог съществува и винаги е съществувал,но църковниците винаги са спекулирали с вярата на хората за да трупат печалба на техен гръб. Задължително четиво за всеки, които иска да излезе от химерата на църковността.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.