Читателски коментари (за „Паралелни светове “ от Мичио Каку)

  • 1. thegreenmarker (9 септември 2014 в 23:42), оценка: 6 от 6

    Много добра книга! Може би е по-добра от книгите на Хокинг, защото обхваща вселената в по-голям мащаб. Всяка глава започва с кратко резюме на някое sci-fy разказче и после започва да обяснява защо това може/не може да се случи. Книгата е изключително подходяща за хора които искат да разберат квантовата теория, без да навлизат в подробности. Аз например я подхванах защото бях заинтересуван от Вълновата функция на електрона и уравнението на Шрьодингер, за което беше обяснено крайно малко, в една темата за „Строеж на атома“ от кандидат-студентската литература по Химия. Ако я видя някъде тази книга веднага я купувам. Изключително ценна. Ако дори малко ви е любопитна квантовата физика, това е книгата!

  • 2. Yenkl (5 юли 2021 в 13:56)

    Преди това, да се прочете кратка история на времето, от същия автор. Както и някое въведение в квантовата физика, за тези, които се интересуват от предмета,но не са го учили задълбочено.

    Изобщо, изучаването на квантовата физика е голямо богатство- мисленето се променя, обръщаме се към света, в това число, нашата история, със съвсем друг поглед. Ако някой като мен, обожава историята и физиката, нека прочете Hannah Arendt- " Between past and future", ще разбере….

  • 3. Yenkl (5 юли 2021 в 13:59)

    извинявам се за грешката….авторът на Кратка история на времето е Стивън Хокинг, то се знае…. :)

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.