Читателски коментари (за „Грижи за бебето и детето “ от Бенджамин Спок)

  • 1. Иванова (29 януари 2010 в 19:02)

    Книгата е много хубава!Смятам че е полезна. Браво на екипа на chitanka.info че правят книгата достъпна за всички!

  • 2. Мария Петрова (2 февруари 2012 в 17:23)

    Това е най-полезната измежду множеството други книги за бебета… Книгата е отражение на сериозен и отговорен подход, не целящ изкуствена популярност… Като пълен противник на гледането на човек по книга, признавам, че в много случаи тази книга ми е била пътеводител, особено що се касае до въпроса „заслужава ли си да се върна на работа, за да печеля едни пари, които да плащам на една чужда жена, която да ми «гледа» детето…“. Не че решението не беше мое (най-вече защото миговете и дните с детето никой и нищо нямаше да може да ни ги компенсира!), но се почувствах подкрепена от написаното в книгата. Така беше и по много други въпроси!

    Поздравявам Ви за идеята Ви да споделите точно тази книга! Както и изцяло за библиотеката Ви!

    Желая Ви здраве и успех в нелекия, но благороден път, който сте поели!

  • 3. vova4ka (12 октомври 2012 в 14:24), оценка: 6 от 6

    Доста полезна е, браво!

  • 4. vavica (20 октомври 2012 в 21:47), оценка: 5 от 6

    Заслужава си да я прочетете или поне тези на които тепърва им предстои да станат родители за пръв път. Лично на мен ми е полезна.

  • 5. shishihadj (10 ноември 2012 в 09:39)

    Отгледала съм сина си, който е на 29г. с помощта на тази книга. Във всички трудни моменти съм се съветвала с д-р Спок и съм прилагала на практика препоръчаното. В някои моменти съм се борила с бабите, едната от които беше медицинска сестра, но и те се убедиха на края, че подходът застъпен в книгата за гледане на бебето и малкото дете стъпва на педиатричната наука и е напълно съобразен с физическото и писихическо развитие на детето. Позволявам си да посъветвам младите майски да прочетат и помислят върху написаното в тази книга.

  • 6. Диана (23 септември 2014 в 13:41)

    Моля кажете ми от къде можа да я закупя?Благодаря ви предварително.

  • 7. Ана Нанева (4 октомври 2014 в 12:29)

    Е, как откъде, от книжарниците. Само че новото издание е с друга корица — бяла, твърда, с картинка на бебе, което пълзи с Мечо Пух под себе си, дете на колело и едно седнало момиченце с червена рокличка. С големи червени букви пише: „Д-р Спок“. Ако питате продавача в книжарницата, сигурна съм, че ще ви помогне да я намерите.

    В новото издание текстовете са малко по-различни, но идеята е същата и се присъединявам към тези, които смятат книгата за много полезна. Спасявала ми е психиката и нервите неведнъж!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.