Читателски коментари (за „Втори шанс “ от Линда Хауърд)

  • 1. Кода Беар (29 август 2013 в 02:18)

    Поставих си за цел, вдъхновена от „Онази нощ“, да направя нещо като своеобразна класация на личните си предпочитания от книгите на Линда Хауърд в Читанката (наличните и прочетени от мен), за улеснение на дамите (и господата:)), които харесват този жанр и по-специално книжките на тази авторка. Започвам с „Втори шанс“ и поредицата. Историята на Джон Медина и Найема е най-приятно написана и вълнуваща. Естествено напомня опит за класически трилър ала Робърт Лъдлъм, но ако се абстрахираме от това, миксът между тази love story и шпионският елемент е сполучливо направен. Героите са сравнително правдоподобни и съвременни, без да се създава усещането за нереалност и приказност, така типични за жанра. Сексуалните сцени не са олимпийски дисциплини. Романтиката е много пестелива и не е сладникава. Изобщо книжката е най-добрата от поредицата. На второ място поставям „Убий и кажи“, но не защото е по-слаба, а поради „политическата“ интрига в нея. Героите са приятни и леко романтични за моя вкус, но т.нар. „криминален елемент“ оправя положението и превръща книжката в прятно прекарано време. Третата от поредицата не ми хареса, защото опита да се излезе от клишето за мъжа — наемен убиец, заменен с жена — наемен убиец, не е сполучил на Линда! Спомням си, че докато я четох ми доскуча по някое време и я оставих. На някои би се харесала определено, но в сравнение с първите две от поредицата, е слабичка. Колкото до „Втори шанс“ и „Убий и кажи“, получили са се интересни и приятни романчета, достатъчно над средното ниво на Линда. „Втори шанс“ определено влиза в десетката ми на най-добрите от авторката. Това, което го има и важи за всички книги на Линда е сравнително приятното „лежерно“ разказване на историята, която дори и да не е съвсем нещо изключително, просто те грабва. Успешното миксиране на елементи от другите жанрове дори и да е съмнително, е чаровно някак и не можете да почувствате „глупотевините“, така типични за любовния роман. Естетсвено има и изключения от това, както вече споменах за третата книга от поредицата, както и някои други, но за тях — после.

  • 2. galia (24 юли 2015 в 23:25)

    Хубава книга с много динамика и действие, много ми прилича на историте на Джеймс Бонд, пълни с приключения и екшан, задържа напрежението и интереса ми до края! Оценка: 5 от 6

  • 3. мони1310 (23 август 2015 в 02:51), оценка: 6 от 6

    За пореден път Линда Хауърд доказва своя неизчерпаем талант!Книгата се чете на един дъх!

  • 4. Анета (1 ноември 2015 в 15:16)

    Прилична, над средното за жанра ниво. Малко ме подразни нереалистичното поведение на героя /най-невероятния таен агент на света/. След като едва е спасил любимата от злодея и бандата му главорези, той я води на обиколка по магазините в градче, където ги издирват под дърво и камък. Да се чуди човек как изобщо е оживял до момента…

  • 5. Ellynyda (27 април 2017 в 01:08)

    Любима, въпреки нереално изглеждащия Джон .Кой мъж изглежда така !?!??? Кой мъж прави секс цяла нощ !?!?!? Но книгата се чете леко и бързо. Четете !

  • 6. Swetlana krystewa (31 декември 2019 в 23:50), оценка: 6 от 6

    Много, много интересна, не ми се искаше да свърши, но като всяка история и тази си има край, за съжаление. Имаше си всичко- екшън, любов и приключения. Нямам търпение за последната книга.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.