Читателски коментари (за „Адвокат на дявола “ от Андрю Нидърман)

  • 1. Vampiria SARCana (31 май 2011 в 20:47), оценка: 6 от 6

    Това е една страхотна книга. Пъти по-добра от филмът, който с нищо не ме впечатли. Препоръчвам я на всички, които още не са я прочели.

  • 2. Тих Ангел (22 октомври 2016 в 13:26)

    Книгата се чете на един дъх , но искам да кажа , че няма нищо общо с филма единственото , което е еднакво са името на филма и книгата и имената на геройте !

  • 3. Фракс (R) (24 октомври 2016 в 16:13)

    Книгата е сравнително елементарна, еднопланова и доста повърхностна. На едно ниво с произведенията на Абрахам Мерит. Причината да я прочета е филмът, създаден по нея. По мое скромно мнение това е най-добрият филм, създаван изобщо някога в историята на кинематографията. Разбира се, не е предназначен за средностатистическия зрител, който не е в състояние да забележи и оцени дори силогизма в заглавието. Интересното в случая е как сценаристът е успял да преработи едно плоско и невзрачно произведение в шедьовър с отворен край, съчетаващ дискусията върху философските, теологични и етически проблеми с увлекателен сценарий и перфектен баланс в представянето на различните гледни точки. Подобно съвършено съчетание на съдържание и форма (разглеждани като диалектически категории) се срещат в разказите на Селинджър, в романите на Тери Пратчет и Дъллас Адамс, но „Адвокат на дявола“ е може би единственият филм, успял да го постигне.

  • 4. Ели (17 юли 2017 в 02:29)

    Аз обаче нищо неразбрах от епилога. Някой би ли ми обяснил какво става накрая?

  • 5. Звездичка (14 септември 2017 в 15:03), оценка: 5 от 6

    На мен и книгата и филма ми харесаха.

  • 6. nadianic (28 август 2019 в 15:48)

    Невероятна книга, която се чете буквално на един дъх. Единственото, което ме разочарова е това, че финалът е малко претупан и не успя да ме държи в напрежение както очаквах. Може би е трябвало да се донапишат още две, три глави, за да е по-пълна книгата.

  • 7. LaPhantomaLaOpera (19 юли 2020 в 15:34)

    Темите за продадената Душа в ръцете на Дяволът е стара, като светът! Филмът е модерната версия на Фауст! Другата крайност фанатичната вяра към Бог е толкова опасна, колкото е сделката с Неговият враг!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.