Читателски коментари (за „Задача с много неизвестни “ от Братя Мормареви)

  • 1. деница (9 април 2011 в 10:48)

    доста забавна историка чела съм и др произведения на братя мормареви но тази творба ми хареса най- много

  • 2. Ники (9 април 2011 в 21:04)

    Страхотна книга! Струва ли ми се, или е пародия/намигане към „Следите остават“на Павел Вежинов? Напомня ми за още една детско-детективска, „Приключенията на Павел Сираков“. Някой знае ли за други подобни български книги? Едни са ми такива умилителни — разказват за време, което хем знаеш, че го е имало, хем е като много далечен сън — мрежите с олио, стоенето до късно вечер пред блока и увереността на всеки непознат възрастен, че има право да възпитава, включително и с физически методи всяко дете, което види. Последното впрочем винаги много ме е възмущавало — не е сън, който да ми липсва :)

    • 3. gost (10 април 2011 в 21:17)

      Имаше една книга, четох я преди години. Не помня автор или заглавие. Ставаше дума за някакви пионерчета, летуващи при устието на Ропотамо. Та имаше някаква завръзка свързана със стара история за партизани… Имаше и конфликти на местните с пришълците. Ако някой се сеща — да помага. :)

      • 4. Evergreen (13 май 2011 в 10:42)

        Ако е същата книга мисля, че се казваше „Невидимият остава на брега“. Разказваше се за една диверсантска подводница дето пуска диверсант с невидим костюм на брега и пионерчетата се замесваха в цялата история. Тогава много ми беше харесала, но сега като си спомня, беше здраво комунистическа пропаганда :)

  • 5. Георги (19 декември 2012 в 11:22)

    Помня „Невидимия“ :) Много хубава книга за времето си, беше написана живо и остроумно. И досега помня сцената как едно от момчетата, след като задигнаха невидимия костюм на диверсанта, го облече и плашеше баба си, като се правеше на призрак. Умрях си от смях тогава.

  • 6. Iliana681007 (26 юни 2020 в 13:47)

    Спомням си за една книга „Тайната на старият рудник“, беше много хубава книжка.Също така „Совино блато“ — от немски автор е, но много ми беше харесала като дете.Ставаше въпрос за престъпници от военно време, които се връщат да търсят заровени скъпоценности от времето, когато са отстъпвали от фронта.И нищо, че има пропаганда в този вид книжки — много са свежи.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.