Читателски коментари (за „Апокалипсис I “ от Уолтър Милър)

  • 1. moketa (20 ноември 2012 в 23:12)

    Много досадна книга. Въпреки престижните награди и суперлативи не можах да я изтрая.

  • 2. д. (16 април 2013 в 22:56), оценка: 6 от 6

    всъщност съм я чел много пъти и я имам на хартия, но минах да кажа, че това е не просто една от най-гениалните научно-фантастични книги, а това е една от най-хубавите книги изобщо. Второто пришествие в края на книгата ми дойде в повече да си призная честно и ме свари неподготвен. Не знаех къде се намирам първият път като я затворих. „Пикник край пътя“ и „Сънуват ли андроидите…“ са най-близкото нещо в жанра, а изобщо в литературата може да е смело, но бих казал Достоевски.

    а такива — прочели-непрочели като тръгнат да се обаждат… замисляли ли сте се, че разковничето може да е в последното изречение, в последната точка, в чувствата, които книгата ще остави като комбинация.

    • 3. shiva (25 септември 2013 в 12:02)

      Абсолютно съм съгласен!

  • 4. Blue (7 януари 2017 в 14:18)

    И аз не успях да я изтрая.

  • 5. Пеков (3 август 2020 в 20:17), оценка: 5 от 6

    Книгата е добре стилно написана, но не мога да възприема идеята за църквата като пазител на знанието и мотор на прогреса, въпреки грешната саморазрушителна сила на човешкото себеутвърждение до степен на католици в космоса да са единствената надежда на човешката раса да оцелее във вселената. Никъде в човешката история църквата не е играла подобна роля, точно обратното. Нищо чудно, че опитвайки да напише продължение авторът се е самоубил.

    • 6. deaf (4 август 2020 в 07:52)

      „Религиите умират,когато се докаже правотата им. Науката е списък с мъртви религии.“ — Оскар Уайлд

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.