Читателски коментари (за „Спокойствието на хаоса “ от Владимир Колев)

  • 1. alexdim13 (6 юли 2012 в 10:34), оценка: 5 от 6

    Благодаря на автора, припомних си отминали усещания, когато мечтите бяха красиви, а спомените — щастливи! :)

  • 2. [email protected] (19 март 2019 в 13:19), оценка: 5 от 6

    Интересно и искрено. Благодаря!

  • 3. [email protected] (28 март 2019 в 21:36), оценка: 6 от 6

    Романтично, без да е сладникаво. Авторът умее да те впрегне да съпреживееш случващото се. Усеща се истинска тръпка.

  • 4. antoaneta.alexieva1953@gmail,com (31 март 2019 в 23:11)

    Хубаво повествование, автентичен мъжки свят. Не всичко ми се изчиства като психология, но се чете с удоволствие.

  • 5. l.stoev (4 април 2019 в 21:52), оценка: 6 от 6

    Роман за армията от антимилитарист?! Но, недостатъчно последователен противник на войсковия живот. Покрай интересната интрига, се замислих за света на парашутистите, макар че, никога не бих скочил с парашут. Качествено като литература.

  • 6. един читател (6 април 2019 в 04:30)

    Стигнах до пета глава и се отказах. Не за друго, но мъж, който е бил в казармата по соц. време веднага схваща, че авторът през живота си партнка не е помирисвал. Случките от произведението са компилация от обичайните истории, разказвани между мъже над 50 в бара след N-тото поредно пиене. Но — уви — имат твърде малко допирни точки с реалността. А като прочете човек, който скача от 35 години, как самолетът набирал височина с отворена врата, а пилотът потупвал по рамо седящия на пода до вратата парашутист и си бъбрел с него, тутакси му става ясно, че пишещият хал хабер си няма нито от шума на двигателя, нито от разстоянията в самолета. Така че — хайде да отиде Владко да прочете какво е написано на Руски паметник, ако обича… :)

    • 10. slawkow (5 април 2022 в 20:54), оценка: 1 от 6

      Съгласен съм . Още в началото започват абсолютно невъзможни неща . Авторът се прави на оригинален , но който е служил в Българската Народна Армия добре знае , че до клетвата не те разпределят никъде и единствените дисциплини с които се занимаваш са строева , физическа , огнева и политическа подготовка . Миенето на чинии се извършва не от който му падне , а от денонощният наряд , и е невъзможно да те зачисляват всеки ден наряд, най-малко защото ще пропуснеш останалата подготовка , да не говорим че е противоуставно по ред други причини . Така че няма как да попадне в парашутна служба преди да напусне новобранския център . Като прочетох и глупоста за брома направо ми се доплака . Ако ни слагаха бром нямаше да сме непрекъснато н ….и . Може да се върна някой ден към книгата , за да се посмея , но в момента съм прекалено ядосан , защото определено очаквах повече .

  • 7. veleslav. ge (4 юни 2019 в 22:05), оценка: 6 от 6

    По повод коментара на „един читател“. Познавам автора, беше ми инструктор. Има подготвени стотици парашутисти. С около 3000 скока, майстор на спорта, „master klas“ по FAI и т.н. Още помня как наблюдавахме от земята релативния скок на инструктора с един „новобранец“ на 200 скока. Класата му просто е извън съмнение. А тандемните „сдвоени“ скокове се изпълняват понякога с открит ляв борд, както е описано в книгата. Ако „анализаторът“ не знае тия технически „подробности“ поне да не дава акъл. Може би разбира поне от партенки… Колкото до романа, заслужава си шестицата. Интересен ми беше, има тръпка.

  • 8. konstantin popov (12 април 2020 в 21:01), оценка: 6 от 6

    Чете се за една нощ. Дребни детайли правят сюжета интригуващ. Да си на 20 и да скачаш с парашут, вероятно е интересно изживяване?! Извън парашутизма също има увличаща, искрена фабула. И последно — великолепен усет за самоирония.

  • 9. lunetta (5 април 2022 в 12:14), оценка: 6 от 6

    Чете се на един дъх.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.