Читателски коментари (за „Фашизмът “ от Желю Желев)

  • 1. Танер (13 юни 2010 в 21:16)

    Книгата е чудесна, д-р Желев има страхотен стил на изказ — лаконичен, стегнат и попадащ точно в целта. Само при разпознаването има допуснати неточности и ще се радвам да ги отстраните, например: „…уединна теория за фашизмат“

  • 2. Жельо е крадец (15 май 2011 в 21:23)

    Книгата е преписка-превод! Писана е от човек който живее(когато я е писал) в либерална демокрация! Намерете го — и ще забогатеете! Намерете истинският писател.

    • 3. Костадин (22 юли 2012 в 19:56)

      Завистта е лош съветник. Книгата е написана от Желю Желев. Ако се вземе който и да е текст от Желю анализа на стила, на езика и на референциите в текста показват че това е текст от Желю Желев.

      Твърдението че това не е така е просто едно безпочвено твърдение.

    • 4. Кирил (13 септември 2012 в 21:34)

      Книгата е класика. Тя отвори очите на цяло поколение, които израстваха през 80те да разберат за какво става дума при т.нар. „социализъм“. Друг е въпроса, че много я отричаха, но книгата се четеше под завивките с фенерче и всеки след прочитането се чустваше като Нео когато се събуди в клетката в матрицата. След това кой какво направи и как се преинсталира в Матрицата е друг въпрос.

    • 5. Иван (14 септември 2012 в 10:40)

      Има много сходства с лекциите на Толиати и книгата, но не мисля, че е копирана. Лекциите на Толиати са с доста по различна структура.

  • 6. Николай (8 април 2013 в 15:46)

    Ако „Фашизмът“ беше плагиатство, ДС щеше да компрометира д-р Желев, а не да инкриминира притежанието и.

    А Вие г-н Знаещ можете да ни кажете името на автора.Или просто си „араламбите“.

  • 7. Красимир (1 февруари 2015 в 18:30)

    Забележете, че единствения, който не си е писал името е завистливия червен боклук.


  • През 90-те години Желю Желев беше наистина един от първите Президенти, с искреност и отвореност за Народът, въпреки крититиките срещу него за лустрацията, партизираната частна „собственост“! Дали го познавам лично? Да. Бях на 9/10 години, и тогава той имаше много съмишленици, особено в Северо Източна България. Покрай ваканцията ми в Разград, и конференцията му, имах възможността да го видя отблизо! А и емигрантите Земеделци се върнаха точно по това време!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.