Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Светът на диска (17)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Interesting Times, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,5 (× 69 гласа)

Информация

Източник: http://sfbg.us

 

Издание:

ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА. 1999. Изд. Вузев, София. Серия Истории от света на Диска. Превод: [от англ.] Владимир ЗАРКОВ [Interesting Times / Terry PRATCHETT]. Художник: Джош КИРБИ. Печат: ИПК Родина, София. Формат: 18 см. Страници: 347. Цена: 3500.00 лв. ISBN: 954-422-052-6

История

  1. — Добавяне на анотация
  2. — Добавяне

Статия

По-долу е показана статията за Интересни времена от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Интересни времена
ПоредицаСветът на диска
АвторТери Пратчет
ГероиРинсуинд
Двуцветко
Багажът
Коен Варваринът
магьосниците от Невидимия университет
МестоположениеАхатовата империя
МотивиКитайската империя, комунизъм
Поредна книгаседемнайсета

Интересни времена (на английски: Interesting Times) е роман в жанр хумористично фентъзи. Тя е седемнайсетата по ред издадена книга от поредицата на Тери Пратчет Светът на диска. Интересни времена е издадена през 1994 г. и заглавието и идва от известната фраза „Да живееш в интересни времена“.

В книгата магьосникът Ринсуинд е прехвърлен посредством магия на Уравновесяващия континент, за да помогне в революцията срещу управлението на Ахатовата империя. По същото време Коен Варваринът провежда мисия за открадването на нещо изключително ценно в Ахатовата империя. В този роман, както и в другите, в които участват и Ринсуинд и Коен Варваринът, техните два образа са контрастни, Ринсуинд, за когото първи принцип в живота е бягството от опасности и Коен, за когото живота е опасност.

Други основни герои в романа са Двуцветко, постоянен жител на империята, Багажът, сандък със стотици крака и магьосниците от Невидимия университет.

Произведението е временно забранено за четене по молба на издателство „Архонт-О“. Ще бъде достъпно отново на 1 април 2026 г.