Читателски коментари (за „Дванадесетте стола “ от )

  • 1. dreadbolted (17 юни 2013 в 16:45), оценка: 6 от 6

    Книгата е шедьовър, само че е цензурираната версия и липсва 1/3 от нея. Много ключови моменти липсват, препоръчвам да я прочетете цялостна. Ще е хубаво някой да я качи)))

  • 2. D.S (18 декември 2014 в 17:26), оценка: 6 от 6

    Тънък хумор, живи картини, невероятни образи!

  • 3. zivoroka (18 май 2021 в 21:51), оценка: 4 от 6

    Забвните приключения на концесионерите , великия комбинатор Остап Бендер придружаван от Иполит Матеевич в търсене на скровище из СССР отдавна са се превърнали в класически пример за съветската сатирична литература и до днес са актуални и показателни за стремежа към бързо забогатяване.Цензуриран от съветската власт заради усмиването и от авторите с тънко чувство за хумор ,романът и в този си „осакатен“ вид е все още приятен и забавен за четене,но в пълното нецензурирано издание има допълнителни забавни случки и допълнение в биографията на Ворбянинов.

    Това издание на издателство ,,Отечествен фронт" е доста орязано (явно превод от цензурирана версия на романа) липсват 3 глави и доста абзаци от останалите (над 100 страници) ,а и самият превод ми се струва по-лош от този на издателство ,,Дамян Янков" ,които предлагат превод на целия нецензуриран текст възстановен от ръкописа.

    • 4. mddinev (23 септември 2023 в 11:17)

      Моля кажете откъде да намеря цялостната книга ? Ориентирайте ме към издателство или преводач?

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.