Серия
Светът на диска (10)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Moving Pictures, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,3 (× 46 гласа)
Сканиране
Galimundi (2009 г.)
Разпознаване и корекция
dave (2009 г.)

Издание:

Тери Пратчет. Подвижни образи

Редактор: Весела Петрова

ИК „Вузев“ — „Архонт — В“, 2002

ISBN 954–422–074–7


По-долу е показана статията за Подвижни образи от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Подвижни образи
Поредица Светът на диска
Автор Тери Пратчет
Герои Виктор Тугелбенд
Тида Уидъл
Диблър ССПГ
Магьосниците от Невидимия университет
Местоположение Анкх-Морпорк
Света гора
Мотиви филми и Холивуд
Поредна книга десета
ISBN ISBN 954-422-074-7

„Подвижни образи“ (на английски: Moving Pictures) е десетият по ред роман от поредицата на Тери Пратчет Светът на диска. Книгата е в жанр хумористично фентъзи и е издадена през 1990 г. Това е един от романите, в които главните герои не участват като такива в друга книга от поредицата.

Алхимистите на света на диска са изобретили подвижни образи. Света гора (Игра на думи: holy – свят, свещен и wood – гора или Holy wood, което ни навежда на Hollywood), центърът на новата индустрия предлага надежда за всеки, като по този начин събира хора от различни места. Сред тях са и Виктор Тугелбенд, напълно обикновен младеж от Анкх-Морпорк и Тида Уидъл, момиче, което идва от градче „…за което сигурно не си и чувал.“, се превръщат в звезди във филмовата индустрия. Една от най-важните личности в развитието филмопроизводството е бизнесменът Диблър Сам Си Прерязвам Гърлото, който с малко усилия се превръща в един от най-големите продуценти. Междувременно постепенно става ясно, че продуцирането на филми оказва вредно въздействие върху структурата на реалността.

     Портал „Фентъзи“         Портал „Фентъзи    

Благодарности

Бих искал да благодаря на всички чудесни хора, които ми дадоха възможност да напиша тази книга. Благодаря ви.

Благодаря ви. Благодаря ви…