Серия
Светът на диска (5)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Sourcery, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5,2 (× 70 гласа)
Сканиране, разпознаване и корекция
dave (2009 г.)

Издание:

ИК „Вузев“ — „Архонт — В“, 2002

Редактор: Весела Петрова

Художник корица: Джош Кирби

ISBN 954–422–073–9


По-долу е показана статията за Магизточник от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Магизточник
Поредица Светът на диска
Автор Тери Пратчет
Герои Ринсуинд
Местоположение Анкх-Морпорк
Клач
Мотиви апокалипсис
Поредна книга пета
ISBN ISBN 954-422-073-9

Магизточник (на английски: Sourcery) е роман в жанр хумористично фентъзи. Тя е петата по ред издадена книга от поредицата на Тери Пратчет Светът на диска. Книгата е издадена през 1988 г.

Заглавието на романа представлява игра на думи. В Светът на диска магизточник е вид магьосник, от когото магията извира. Първите страници на книгата са заети с това как бащата на магизточника изнервя Смърт, правейки пророчество за унищожението на света. В останалата част на книгата се описва пътуването на Ринсуинд и дъщерята на Коен Варваринът, които се опитват да достигната до магизточника и да спрат неговата сила.

     Портал „Фентъзи“         Портал „Фентъзи    
Посвещение

Преди много години видях в Бат огромна дама от Щатите, която влачеше великански куфар на шотландски карета. Тракащите му колелца се закачаха по неравните павета и сякаш му придаваха собствен живот. В този миг се роди Багажът. Много съм благодарен на тази дама и на всички останали хора в местенца като Пауър Кейбъл, щат Небраска, които обикновено не са достатъчно насърчавани.

 

Към тази книга не е приложена карта. Моля ви, смятайте се за поканени да си я нарисувате сами.