Читателски коментари (за „Полет над кукувиче гнездо “ от Кен Киси)

  • 1. martoudi (30 юни 2011 в 15:51), оценка: 6 от 6

    Тази книга ми е в топ 5. Просто е велика!

    • 2. мит (8 август 2011 в 23:57)

      Тази книга родителите ми навремето ми забраниха да чета,защото решиха.че на 12 г. ми е още рано.Аз я прочетох тайно разбира се и после пак и пак и пак ще я прочета когата ме стегне шапката и на вас искрено я препоръчвам винаги когато решите,че лудницата около вас е непоносима вече или пък просто така :-))))

  • 3. der Vogel (17 юли 2012 в 21:40), оценка: 6 от 6

    "… ,а Елис измъкна ръцете си от гвоздеите на стената, стисна китката на Били и му каза да стане ловец на човеци. "

    Ценна книга показваща добре една определена (само?) система. Действието се развива настъпателно и не мозайчно, има много на брой силни моменти, конкретно такъв край не очаквах.Проблемът около книгата се корени в системата.

    Това буквално казано там е групата от хора упражняваща законното си право на властт над други и оставящи ги в неведение за правата им. Системата по-скоро отсява и премахва ненужните многообразни власти на деня в хората, в мислите им и действията им, и им задава строг график до 19 часа да играят на монопол. Разделенинието на „касти“-Хроници, Остри, Безмозъчни също е отвратително, но реално.

    На всичко това, се противопоставя… друга система произлизаща от хората върху, които се упражнява властта. Да, тя има своите мечни тип свобода, но основното на което и хората симпатизират на противниковата система е,че НАПРИМЕР, няма да използвам политическата дума, е доста по-отворена за мнението на хората, доста по-инициативна- предприема екскурзия извън заведението, което се бори в тяхно име, а отговорите са изрезки от вестници, които, мамка му, нищожни, но успяват. И така нататък…

    Обобщено-още една книга, която ще ви вдъхне куража да бъдете себе си и да се борите за Вашия, в преобладаващите случай, интерес поднесен чрез съставен от мисъл и стагнация, от борба на два възгледа и цели, свят. Това може да е само кратко резюме….

  • 4. Дамян (29 юли 2015 в 15:14)

    Може ли някой да ми каже КОЙ е Преводачът от старото „комунистическо“ издание? Пак ли е същият, мерси? :)

    • 5. Сощият онзи (29 юли 2015 в 15:41)

      Това е единственият превод на романа.

  • 6. the_demon_girl (26 септември 2015 в 01:35)

    Уникално произведение!

  • 7. juliami (16 януари 2017 в 18:37), оценка: 2 от 6

    Определено не ми хареса. Не успя да ме грабне по никакъв начин.

  • 8. mytagz (2 август 2021 в 21:47), оценка: 6 от 6

    Смехът е здраве, отнемат ли ви го — ставате болни !

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.