Читателски коментари (за „Разказ за Децата на Хурин “ от Джон Р. Р. Толкин)

  • 1. Ниенор (13 октомври 2010 в 18:37)

    Тази книга е може би най-силното като замисъл произведение на Толкин. Жалко, че не е развита както „Властелинът на пръстените“.

  • 2. Аниен (5 април 2012 в 22:02)

    Това произведение си има всичко и като композиция и като сюжет. Има и драма и епос, дори и лирични моменти. Просто класика в жанра!

  • 3. Кирил Иванов (23 октомври 2012 в 18:09), оценка: 6 от 6

    Тази книга е страхотна! Има епични моменти (Битката на неизброимите сълзи, битката при Нарготронд, свадата на Турин Турамбар с Глаурунг и др.), има нежни, семейни моменти, има някакви диви моменти, които само Толкин може да опише… Съгласен съм с мнението на Ниенор, че книгата е невероятна (според мен не е чак най- доброто произведение на Толкин, но е най- силното от към емоции и драма според мен). Наистина жалко, че книгата не е доразвита като „Властелинът на пръстените“, бих желал едно масивно томче от 700–800 страници, което да представлява „Децата на Хурин“ подробно, тъй като някои важни за мен моменти са описани в, има няма половин страница. Ще го превъзмогна, като се има предвид, че Толкин не е доразвил и довършил този невероятен за мен роман! За мен Толкин е най-добрият! Книгата според мен е невероятна като цяло!

  • 4. dodolion (26 февруари 2013 в 17:51), оценка: 6 от 6

    Най-добре композираната творба на Толкин. Най-голямото и качество е, че не е разточително описателна, за разлика от другите му произведения, които също са великолепни. Истинска класика!!!!

  • 5. glishev (10 април 2013 в 21:43), оценка: 6 от 6

    Да, това на практика е завършена сага. Не употребявам думата произволно — историята на Турин в проза е съставена точно като сага за скандинавски герой. Това е и един от Толкиновите сюжети с най-много версии, и в проза, и в стихове. Което само го прави по-интересен.

  • 6. A Warrior of Light (4 март 2017 в 14:33)

    Много хубава книга — трогна ме, въпреки че се чете бавно и трябваше да си почивам след всяка глава. Този мотив много ми харесва — добър и смел човек, който е прокълнат и прави злини не по своя воля.

    А краят е много добър (въпреки че не бих искала да ми се случи на мен).

  • 7. apoteoz33 (11 октомври 2017 в 15:19), оценка: 6 от 6

    Когато чета Толкин се чудя дали древногръцката митология и пантеона от богове не е сътворен в главата му… Страхотно. Само гений може така да създава една митология и история. Какво ли щеше да се случи с историята за древен Египет, ако Толкин я беше премоделирал. Заки Хавас щеше да се чуди как да обяснява много неща.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.