„“Дъщерята на меча" звучи така, както би звучал „Шогун“ на Джеймс Клавел, ако беше кръстосан с епично фентъзи чрез детективски похвати."

Адъруеър Газет

„Увлекателният дебют на Байн представлява щателно проучена, изключително детайлна смесица от ърбън и историческо фентъзи, разположена в съвременно Токио…“

Пъблишърс Уикли

 

 

Най-добрата творба на западен писател, фокусираща се върху японската действителност, след „Шогун“ на Джеймс Клавел.

 

 

Детектив сержант Марико Оширо води трудна битка срещу сексизма в токийската полиция. Прекарала по-голямата част от живота си в САЩ, нейният начин на мислене се различава от този на повечето японци. Чужденка в собствената си страна, Марико трябва да полага двойни усилия, за да се докаже като добър полицай. Рутинен случай, свързан с кражба, я сблъсква с безмилостен убиец от якудза и три древни магически меча, изковани от митичния майстор Иназума.

За неговите оръжия се носят легенди, че притежават магически свойства. Който овладее меч на Иназума, може да издълбае своето място в историята, така че името му да се помни с векове.

Марико не вярва в легенди, нито в магия. Сега обаче се изправя пред сила, заплашваща да разтърси целия й свят.

Минало и настояще се преплитат, за да нарисуват ярка картина една страна, в която старите идеали се сблъскват с новите ценности под неоновите светлини на свръхмодерните мегаполиси. Страна, която е по-екзотична и невъзможна за възприемане от всяко традиционно фентъзи кралство.

 

 

Стив Байн преподава философия и история на Азия в Държавния университет на Ню Йорк в Дженисио. Има докторска степен по философия, а дипломната му работа го отвежда в японските университети Нанцан и Обирин, където той превежда основополагащия си труд в областта на японския будизъм. Има черен колан трета степен и черен колан първа степен в две американски системи на ръкопашни бойни изкуства и през последните двайсет години се е обучавал в поне двайсетина други бойни изкуства. Негови разкази са издавани в „Asimov’s Science Fiction“, „Interzone“ и „Writers of the Future“ и са включени в антологии, изучавани в университетски курсове, редом с творби на изтъкнати автори като Орсън Скот Кард, Лари Нивън, Айзък Азимов и Хърбърт Уелс. „Дъщеря на меча“ е първият му роман. Посетете го в мрежата на http://philosofiction.com.

4,5 Дъщерята на меча
Daughter Of The Sword,


Издание:

Автор: Стив Байн

Заглавие: Дъщерята на меча

Преводач: Мирела Стефанова

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Сиела Норма АД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: Алианс Принт

Излязла от печат: 13 Юни 2014

Отговорен редактор: Наталия Петрова; Мирослав Александров

Редактор: Вихра Манова

Художник: Дамян Дамянов

Коректор: Мила Белчева

ISBN: 978-954-28-1532-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/7024