Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка.

… ще препрочитам тази книга.

Филип Трифонов, актьор

Бедност. Пропадащи бракове. Старост. Изгубени надежди. Банкрут. Несигурно бъдеще. Жителите на Ориндж Бийч, Алабама, се сблъскват с всички тези проблеми, захвърлени в самота и безсилие да променят живота си. Но за един стар скитник, благословен с дарбата да вижда онова, което другите пропускат, няма безизходна ситуация. Тайнственият Джоунс обикаля из крайбрежния град и дава помощ на всеки отчаян, посявайки в душите мъдрост и безсмъртна надежда.

Прочел тази вълнуваща книга, имаш чувството, че и ти си срещал или всеки момент ще срещнеш този правещ добро странен старец.

Знаеш вече, че и ти можеш да разчиташ на него в твоите критични минути. А това означава, че творбата благородно е обсебила съзнанието ти, че прочитът не е бил еднократно преживяване. Светът на „Проницателят“ трайно ни е променил. Старият Джоунс се е намесил и в нашата съдба, за добро!

Проф. Михаил Неделчев

Мъдра и прекрасна книга, която е в състояние да промени живота на всеки от нас.

Владимир Зарев

„Проницателят“ е изключително завладяваща книга. Най-малкото, което може да се каже, е, че след прочита й човек остава безмълвен.

Това е най-хубавата книга, която съм чела през живота си.

Нанси Лопес, световна шампионка по голф

Анди Андрюс лекува умовете и душите с безусловен и завладяващ оптимизъм.

Ню Йорк Таймс

За Анди Андрюс „Ню Йорк Таймс“ твърди: „Това е човекът, който незабелязано се превърна в една от най-влиятелните личности в Америка“. Всички романи на Анди са световни бестселъри. Той е изнасял лекции пред огромни аудитории по изричната молба на четирима различни американски президенти, както и пред ръководния състав на най-големите американски корпорации.

Живее в Ориндж Бийч, Алабама, заедно със съпругата си Поли и двамата им синове.

5,4 Проницателят
The Noticer,


Издание:

Автор: Анди Андрюс

Заглавие: Проницателят

Преводач: Златка Паскалева

Година на превод: 2010

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: SKYPRINT

Година на издаване: 2010

Националност: американска

ISBN: 978-954-390-065-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5088