Шедьовър, който ще ви разтърси по невъобразим начин.

Марк Уорнър

А вече и филм с Джулиан Мур

Необикновената история на една успяла жена, която бавно започва да предава мислите и спомените си на мъчителна болест, само за да открие, че всеки следващ ден е зареден с нов начин да живее и обича.

 

Алис Хаулънд, щастливо омъжена, с три пораснали деца и къща в Кейп Код, е на върха на кариерата си като уважаван професор в Харвард, когато забелязва, че все по-често започва да забравя. Объркана, със замъглен ум и влошаваща се памет, тя получава съкрушителна диагноза: рано настъпила болест на Алцхаймер. За изключително независимата Алис е трудно да продължи да живее по същия начин и да се наслаждава на настоящето, докато постепенно губи представа коя е.

Въздействаща, сърцераздирателна и незабравима, историята улавя в забележителни подробности какво означава буквално да си изгубиш ума…

Книгата разтърсва емоционално и бележи появата на въздействащ нов глас в художествената литература.

Сърцераздирателно истинска… Прекарах няколко безсънни нощи, за да я прочета. Не можех да я оставя… Това е история, която трябва да бъде разказана.

Брунония Бари

С красноречието на талантлив разказвач Лиса Дженоува ни разкрива разтърсващата и сюрреалистична страна на чудесата, в която се потапя съименницата на Алиса. Дължите на себе си и на близките си да прочетете тази книга. Тя ще ви информира. Тя ще ви уплаши. Тя ще ви промени.

Джулия Фокс Гарисън

След като дочетох книгата, ми идваше да стана и да извикам във влака, пълен с непознати: „Непременно трябва да прочетете тази книга!“.

Бевърли Бекъм, Boston Globe

Гениално произведение.

Чарли Шнайдер


Издание:

Автор: Лиса Дженоува

Заглавие: Все още Алис

Преводач: Катя Христова

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо (не е указано)

Издател: intense; Локус Пъблишинг ЕООД

Година на издаване: 2014

Тип: роман

Националност: американска (не е указано)

Печатница: „Алианс Принт“ ЕООД

Излязла от печат: 15.12.2014

Редактор: Стела Арабаджиева

Коректор: Саша Александрова

ISBN: 978-954-783-215-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/12464