Състарен и омаломощен, Никола Фламел усеща, че краят наближава. На двамата с Пернел им остава само един ден живот. Алхимикът влива последните си сили в проследяването на Джош до сърцето на Сан Франциско, дълбоко в леговището на доктор Джон Дий.

Семейство Фламел и Софи гледат с ужас как Джош — тяхната последна надежда да сразят Тъмните древни и да опазят света — взема страната на Дий и неговата смъртоносна сподвижница Вирджиния Деър.

Девата-воин Скати, Жана д’Арк и съпругът й Сен Жермен, сарацинският рицар Паламед и безсмъртният Уилям Шекспир се озовават на Дану Талис преди десет хиляди години. Сенкоцарството, в което попадат, е далеч по-опасно, отколкото предполагат. За да оцелее съвременният свят, те трябва да унищожат древния остров, известен в митологията като изгубения град Атлантида. В противен случай милиарди животи в този свят и безбройните Сенкоцарства ще бъдат погубени.

Обявен за изменник заради многобройните си провали, Дий жадува за мъст. Тъмните древни се нуждаят от вещер, който да спре английския магьосник, преди да е разрушил всичко.

 

 

Експерт в митологията и фолклора, Майкъл Скот е един от най-успешните ирландски автори. Майстор на фентъзито, научната фантастика, хоръра и фолклора, той е титулуван от „Айриш Таймс“ като краля на фентъзито на тези острови. „Вещерът“ е петата книга от поредицата „Тайните на безсмъртния Никола Фламел“, бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Търсете книга първа, „Алхимикът“, книга втора, „Магьосникът“, книга трета, „Вълшебницата“, и книга четвърта, „Некромантът“, също издания на „Делакорте прес“.

Можете да следите дейността на Майкъл Скот в Туитър @flameouthor и да го посетите онлайн на DillonScott.com.

Съдържание

Вещерът 5,2

The Warlock,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Майкъл Скот

Заглавие: Вещерът

Преводач: Иван Иванов

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Хермес“

Град на издателя: Пловдив

Година на издаване: 2011

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД, Хасково

Отговорен редактор: Ивелина Балтова

Коректор: Юлиана Василева

ISBN: 978-954-26-1043-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5394

История

  1. — Добавяне

Библиоман