В град Имардин, където онези, които притежават магията, притежават и властта, едно младо момиче от улицата, прието в Магьосническата гилдия, се озовава в центъра на ужасяващи събития, които биха могли да унищожат целия свят…

Сония е научила много в Гилдията и останалите ученици вече се отнасят към нея с неохотно уважение. Но тя не може да забрави какво е видяла в подземната стая на Върховния повелител — нито неговото предупреждение, че древният враг на страната им отново се надига. Колкото повече научава, толкова повече се засилват съмненията й в думите на водача на Гилдията. Възможно ли е действителността да е наистина толкова ужасяваща, колкото твърди Акарин или той просто се опитва да я примами в осъществяването на някакъв неописуемо мрачен план?

„Върховният повелител“ е последната част от зашеметяващата трилогия на Труди Канаван, изпълнена с много действие, магия и невероятни приключения.

Последната част от една великолепна трилогия за магия, интриги и спиращи дъха епични приключения от авторката на „Гилдията на магьосниците“ и „Избраница“.

Hachette Auslralia

„Прекрасно описан и детайлно предаден свят, изключително напрегната фабула — тази книга е просто задължителна за любителите на качественото фентъзи.“

Дженифър Фалън

Труди Канаван живее в мелбърнското предградие Фърнтри Гъли, в малка къща на един планински склон, близо до гората. Откакто се помни измисля истории за неща, които не съществуват, и е изумена, когато първият й публикуван разказ печели през 1999 година наградата „Ауреалис“ за най-добър кратък фентъзи разказ. Освен като илюстратор и дизайнер на свободна практика, тя работи и като графичен дизайнер и художествен директор на „Ауреалис“, австралийско списание за фентъзи и научна фантастика.

Издание:

Автор: Труди Канаван

Заглавие: Върховният повелител

Преводач: Мирела Стефанова

Година на превод: 2012

Издател: MBG Books; Ем Би Джи Тойс ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: австралийска (не е указано)

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Петя Малинова

ISBN: 978-954-2989-06-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6004