Когато Атина Популос изчезва от Оксфордския колеж, нейните приятелки предполагат, че е избягала, за да се скрие от властните си и супербогати родители или дори да се омъжи за някой „неприемлив“ за тях младеж. Но тялото на Атина е открито в гората. Кой е убиецът?

Ригън Рейли, която е живяла като студентка в една стая с нея, сега е частен детектив. Тя разбира, че има много заподозрени. Ригън тръгва с луксозен презокеански кораб от Англия за Ню Йорк, за да придружи своенравната и много богата лейди Екснър.

На борда Ригън продължава по следите на престъплението. Съобразителната млада жена решава загадката тъкмо в момента, когато надвисва нова смъртна заплаха, а на хоризонта се появява Статуята на свободата.

 

 

„Разкош и убиец на борда“ е детективски роман, разказан увлекателно и с чувство за хумор. Негов автор е Керъл Хигинс Кларк, дъщеря на световноизвестната писателка Мери Хигинс Кларк. Керъл несъмнено е достойна дъщеря на майка си, защото „Разкош и убиец на борда“ веднага се нареди сред бестселърите в САЩ и моментално беше преведен в най-големите европейски държави. Романът излиза на български език само няколко месеца след появата му в САЩ!

 

 

Вратата към терасата беше отворена. Ужасени, видяха Ригън превита върху перилата, опитваща се с последни сили да отблъсне Кеймърън Хардуик. Краката й ритаха безпомощно във въздуха, косата й се развяваше от вятъра, а той безмилостно се опитваше да я изхвърли през борда.

Писъкът на Нора беше лъкът, а тялото на Люк стрелата. Той профуча през стаята и хвърляйки се от вратата блъсна с глава Хардуик в гърба. В мига, в който Ригън вече падаше през перилата, успя да я хване с една ръка за крака. Хардуик го сграбчи и двамата се стовариха на палубата. Люк продължаваше да стиска отчаяно крака на дъщеря си, след това като по чудо тежестта олекна.

Съдържание

Разкош и убиец на борда 4,7

Decked,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Керъл Хигинс Кларк

Заглавие: Разкош и убиец на борда

Преводач: П. Талев

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: „Д & Д“

Град на издателя: София

Година на издаване: 1993

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: ДФ „Балкан прес“

Редактор: Е. Тодорова

Коректор: А. Янкова

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/12197

История

  1. — Добавяне

Библиоман