1260 година. Рицар тамплиер с тайнствено тъмно минало, фанатичен монах доминиканец, екзотична дъщеря на татарски хан и много исторически личности са участници в напрегнато пътуване по Пътя на коприната. Заснежени планини, огнени пустини са изпитание за волята им, а враждебни номади ги съпровождат към неизвестното. Монахът е пратеник на папата, рицарят трябва да му съдейства в изпълнението на сложната задача да уговори важен съюз и да посее християнството сред непознати народи, а от жената воин се изисква да ги преведе през Покрива на света.

Политика, сблъсъци, противоречия между героите, добро и зло, любов и омраза, грях и доброта в увлекателен разказ за епични приключения от Светата земя до Монголската империя.

 

 

Колин Фалконър е роден през 1953 г. в Северен Лондон. Амбицията му да стане професионален футболист го отвежда през 1974 г. в Австралия, където е нает от местен отбор. Първоначално работи като журналист на свободна практика. Живее в градче в Западна Австралия. От 1990 г., пише трилъри, исторически романи и детски книги. Автор е на сатирични произведения, телевизионни, радиосценарии и публицистика. Романите на Колин Фалконър са преведени на 20 езика и са публикувани в 23 страни, Българските читатели го познават от неговия световен бестселър „Харем“.

Съдържание

Пътят на коприната 5

Silk Road,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Колин Фалконър

Заглавие: Пътят на коприната

Преводач: Еверина Пенева

Година на превод: 2014

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: ИК „Унискорп“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: Роман

Националност: Английска

Редактор: Нина Джумалийска

Художник: Иван Домузчиев

Коректор: Димитър Матеев

ISBN: 978-954-330-404-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1969

История

  1. — Добавяне

Библиоман