Героите на Сандърсън са изключителни — особено Вашер, чиято особена връзка с неговия разумен меч е едновременно сардонична и зловеща. Мистериите на живот след смъртта, на идентичност и съдба, на политика на магията са разбулени посредством триизмерни характери. Сандърсън не само е нарисувал свеж въображаем свят и неговото общество, но също така ни е дал сюжет, пълен с неочаквани извивки и обрати. В деликатна проза, забележителна с кротката си ирония, Сандърсън разказва историята на две сестри и бога, за когото са обречени да се омъжат.

Всеки, който търси по-различно и свежо фентъзи, ще попадне на истинска находка!

Буклист

Силно четивен и увлекателен самостоятелен том от автора на трилогията „Мъглороден“. Както можеше да се очаква, изграждането на света е превъзходно, особено задълбочено обмислената система на магия и религия. Силно се препоръчва на любителите на епическото фентъзи.

Бук Ривюс

Избран от наследницата на покойния Робърт Джордан да довърши последния роман в колосалната поредица на Джордан „Колелото на времето“, Сандърсън отново демонстрира способността си да се справи с големи и сложни теми, сътворявайки достоверни характери. Също така успява да изгради уникална фентъзи среда, в която цвят и дъх са основата на магията. Това е съществено четиво за любителите на фентъзи.

Лайбръри Джърнъл

Издание:

Автор: Брандън Сандърсън

Заглавие: Спиращият войната

Преводач: Валерий Русинов

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-464-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3544