Йън Ървайн
Геомант

(Том II: Преследването)

Книга втора

Неистинните обвинения срещу Тиан са разкрити, но вече е прекалено късно: тя е избягала, предпочела безнадеждната орис на бегълка пред почитана роля, която намира за срамна и противна.

Но времената на война не търпят неутралност. Тиан се оказва преследвана и от двете воюващи страни: и хора, и лиринкси. Изглежда накрая ще се получи така, че нейните приятели са всъщност врагове. Възможно е врагът да се окаже приятел. Младата работничка възлага доверието си на трета страна: аахимът Минис се обръща към нея с молба за помощ. Неговият роден свят умира. Само човек, владеещ тайните на геомантията, е в състояние да предотврати бедствието.

Тиан е готова да прекоси Сантенар в името на любовта си. Но мотивацията на многобройните преследвачи далеч не е по-слаба…

 

… завладяващо приключение сред пейзаж, пълен с чудеса.

LOCUS

На Саймън

Благодаря на Ерик, Саймън и Ангъс за забележките относно ръкописа, на моя агент Селва Антъни, на Кати Ларсен, Джанет Раунджак, Лора Харис и всички прекрасни хора от отдела по продажби в Penguin Books, както и на неуморния редактор Кей Ронай.

Запознанство с автора

Йън Ървайн е роден в Батърст през 1950 г. Завършил е колежа „Шевалие“ и университета в Сидни: бакалавър на науките по геология и докторска степен по океанография.

Първоначално Ървайн работи като проектен мениджър по проблемите на опазването на околната среда. През 1986 г. основава собствена консултантска фирма, извършваща проучвания за клиенти от Австралия и света. Работи в множество страни от Азиатско-тихоокеанския регион. В качеството си на експерт по замърсяването е взел участие в изготвяне на някои от австралийските насоки за опазването на океана.

Йън живее със семейството си в северната планинска част на Нов Южен Уелс. Поредиците „Взор през огледалото“ и „Кладенецът на ехото“ са публикувани в единадесет страни.

http://www.ian-irvine.com

 

 

5,3 Геомант
Geomancer,


Издание:

Автор: Йън Ървайн

Заглавие: Геомант

Преводач: Радин Григоров

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: MBG Books; Ем Би Джи Тойс ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман

Националност: австралийска

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Елиза Чернева

ISBN: 978-954-2989-41-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3600