Ким Ларсен е обикновено момче, чието ежедневие е разнообразявано единствено от книгите, изпълнени с фантастични битки и космически приключения. Но един ден семейството му е поразено от голямо нещастие — Ребека, малката сестричка на Ким, не се събужда след сложна операция. И точно когато всичко изглежда безнадеждно, Ким е навестен от необичаен гостенин, който му казва, че единствен той може да спаси сестра си, попаднала в плен на злия магьосник Бораас във фантастичния свят Вълшебна луна. И така, Ким поема по тежкия път на изпитанията, придружаван от група верни и смели приятели. След множество битки с рицарите на злото и безброй препятствия той се изправя пред най-големия си враг, за да разбере, че окончателна победа не винаги е възможна. Истината е, че силите на Светлината и Мрака може би не могат да съществуват една без друга, а са преплетени в една истинска Приказка без край…

За мен това е история написана творчески и с богато въображение. Светът, в който те въвежда книгата, е изпълнен с всичко, за което човек някога е мечтал. Нищо в него не отговаря на обичайната логика и все пак е напълно обосновано… Лично аз приветствам мъдростта и поуките у всеки от героите. Смятам, че книгата ще бъде интригуваща за читатели от всички възрасти. Тя ще отвори съзнанието им и ще постави на изпитание вярванията им.

Teen Spot Reviews

„Вълшебна луна“ е завладяващо приключение за почитателите на фентъзито. Онези, които са харесали „Ерагон“ и „Междузвездни войни“, ще се насладят и на тази книга.

Home School Buzz

0 Вълшебна луна
Märchenmond,

Издание:

Автор: Волфганг и Хайке Холбайн

Заглавие: Вълшебна луна

Преводач: Емануил Томов

Година на превод: 2007

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо (не е указано)

Издател: ИК „ИнфоДАР“ ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2007

Тип: роман

Националност: немска (не е указано)

Печатница: Симолини

Коректор: Боряна Даракчиева

ISBN: 978-954-761-285-3

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/6324