Ники Хийт и Джеймисън Руук отново се съюзяват, за да заловят най-жестокия убиец, срещу когото са се изправяли досега.

На следователя от отдел „Убийства“ на нюйоркската полиция Ники Хийт е поверен нов случай и на местопрестъплението тя се натъква на нещо много тайнствено. Тялото на неидентифицирана жена, загинала от прободна рана, е открито натъпкано в куфар, оставен в хладилен камион. Нещата стават още по-интересни, когато Хийт открива връзка между този случай и неразгаданото убийство на собствената й майка преди десет години.

Жестокото убийство на замразената жертва води до опасно и разтърсващо разследване, което ще изпрати Ники Хийт и нейния романтичен и служебен партньор, журналистът Джеймисън Руук, по следите на Синди Хийт в Европа по време на разгара на Студената война. Ники ще се сблъска с неизвестни страни от живота на убитата си майка, които освен пред сериозен личен избор, ще изправят младата следователка и срещу едни от най-смъртоносните организации в света.

 

 

Ричард Касъл е автор на многобройни бестселъри, включително радушно приетата от критиката поредица за Дерик Сторм. Първият му роман „Сред дъжд от куршуми“, публикуван още докато Касъл е в колежа, получава престижната награда за криминална литература „Том Строу“ на организация Ном дьо Плум. В момента Касъл живее в Манхатън с дъщеря си и майка си, които изпълват живота му с радост и вдъхновение.

5 Ледена жега
Frozen Heat,


Издание:

Автор: Ричард Касъл

Заглавие: Ледена жега

Преводач: Илияна Велчева

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: Pro Book

Година на издаване: 2013

Тип: Роман

Националност: Американска

Редактор: Илияна Велчева, Николина Петрова

Художник: Лъчезар Маринополски

Коректор: Марко Кънчев

ISBN: 978-954-2928-48-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3062