Тиан, самотна работничка с кристали, използва поредния кристал, когато започва да получава странни видения. Кристалът събужда таланта й в геомагьосничеството, най-силното от Тайните изкуства, но и най-пагубното. Магия, която съюзниците и враговете на човечеството са еднакво неспособни да контролират. Изкуство, смъртоносно за дръзналия да го използва.

След фалшиви обвинения в саботаж от страна на нейната съперница Ирайзис, Тиан поема към своя нов живот. Скоро е пленена от чуждоземния лайринкс Райл, който планува да я използва в смъртоносни експерименти… за да преобразява плът. Единствено геомагьосничеството може да я спаси. Борейки се да контролира собствения си талант, Тиан поема към Тиртракс, най-високия връх в Трите свята. Водена от своите видения, там тя се среща с истински кошмар…

„… завладяващо приключение в свят, пълен с чудеса.“

LOCUS

Йън Ървайн е роден в Батърст през 1950 год. Получил образованието си в колежа Шевалиер и университета в Сидни, откъдето излиза като бакалавър по геология и доктор по морски науки.

След като работи като проект мениджър в областта на околната среда, Йън създава собствена консултантска фирма през 1986 г., която провежда проучвания за клиенти от Австралия и отвъдморските й територии. Работи в много страни в Австралийско-Тихоокеанският регион. Експерт по замърсяването на моретата, Йън развива някои от основните насоки в австралийската национална стратегия по превенция на океанското замърсяване и все още продължава да работи в тази област.

Фантастичните четирилогии на Йън „Взор през огледалото“ и „Кладенецът на времето“ са публикувани в единадесет държави. Първите две книги от новата трилогия на Ървайн — „Песента на сълзите“ са вече достъпни, както и третата книга от петтомната му поредица за млади читатели, „Рънсибал Джоунс“.

Можете да се свържете с Йън Ървайн на адрес: ianirvine (при) ozemail.com.au

Личният му уебсайт се намира на адрес: http://ian-irvine.com

Вижте също: http://runciblejones.com.au

Съдържание

Геомансър 4,5

Geomancer,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Йън Ървайн

Заглавие: Геомансър

Преводач: Стойна Атанасова

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Ем Би Джи Тойс ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: австралийска

Печатница: Мултипринт ООД

Художник: Ник Статопулос

ISBN: 978-954-2989-02-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5098

История

  1. — Добавяне

Библиоман