Лоркин свиква постепенно с живота сред сачаканските бунтовници и полага всички усилия да овладее уникалната им магия. Но Изменниците се отнасят с неохота към предложението да изтъргуват своите тайни в замяна на лечителството, от което се нуждаят толкова силно.

В Сачака Денил е изгубил уважението на сачаканския елит заради това, че е позволил на Лоркин да се присъедини към Изменниците. Вместо това вниманието на ашаките е привлечено от новия посланик на Елийн, когото Денил познава твърде добре.

Междувременно Сония търси усилено отстъпника, защото знае, че Сери не може вечно да избягва опитите за покушение — но влиянието на Скелин в подземния свят на Имардин се оказва далеч по-голямо, отколкото е очаквала.

А в Университета две ученички ще напомнят на магьосниците от Гилдията, че понякога най-страшните врагове се крият сред тях…

Открийте магията на Труди Канаван във втория роман от поредицата „Изменникът-шпионин“!

 

„Този роман ни дава по малко от всичко, което познаваме и обичаме в книгите на Канаван“.

Fantasy Book Review

„Труди Канаван е изключителен писател. Подозирам, че дори издателят й да не направи никаква реклама на книгата, тя пак ще стане бестселър“.

Fantasy and Sci-Fi Review Blog

 

Труди Канаван живее в мелбърнското предградие Фърнтри Гъли, в малка къща на един планински склон, близо до гората. Откакто се помни измисля истории за неща, които не съществуват, и е изумена, когато първият й публикуван разказ печели през 1999 година наградата „Ауреалис“ за най-добър кратък фентъзи разказ. Освен като илюстратор и дизайнер на свободна практика, тя работи и като графичен дизайнер и художествен директор на „Ауреалис“, австралийско списание за фентъзи и научна фантастика.

4 Отстъпница
The Rouge,


Издание:

Автор: Труди Канаван

Заглавие: Отстъпница

Преводач: Мирела Стефанова

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: MBG Books; ИК „Ем Би Джи Тойс“ ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: английска

Печатница: „Мултипринт“ ООД

Редактор: Петя Малинова

ISBN: 978-954-2989-27-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1475