Животът на една жена и волята й за успех по време на Голямата депресия.

Милдред Пиърс има страхотни крака, кулинарен талант и несломим характер. Тя използва тези свои предимства, за да надживее развода си и бедността и да се измъкне с нокти и зъби от незавидното си социално положение. Но Милдред има две слабости: непреодолимо влечение към безотговорни мъже и безразсъдна преданост към чудовищната си дъщеря. От тези елементи Джеймс М. Кейн изгражда един изключителен психологически роман с опустошителна емоционална сила и героиня, чиито амбиции и болки са близки и понятни за всеки читател.

 

 

Джеймс М. Кейн днес е признат за един от най-големите майстори на остросюжетния роман в американската литература. Започва кариерата си като журналист и автор на сценарии. Той е на 42 години, когато излиза първата му книга „Пощальонът звъни винаги два пъти“, която веднага се превръща в сензация. Албер Камю признава, че именно тя е главното му вдъхновение при написването на неговия роман „Чужденецът“. Особено място в творчеството на Джеймс М. Кейн заемат и двете му класически творби „Двойна застраховка“ и „Милдред Пиърс“.

 

„Това е роман, който веднъж започнат, със сигурност ще бъде завършен, защото в него се долавя дълбокото, бавно просмукване на първичната кал, в която някога са пълзели змии и червеи. Тук няма правила, няма ограничения, нищо друго, освен инстинктивни нужди. Истинска баня на сетивността.“

Ню Йорк Таймс, Бук Ривю

„Никой друг не е успявал по начина, по който го прави Кейн, нито Хемингуей, нито дори Реймънд Чандлър.“

Том Улф

4,6 Милдред Пиърс
Mildred Pierce,


Издание:

Автор: Джеймс М. Кейн

Заглавие: Милдред Пиърс

Преводач: Елена Кодинова

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Пергамент прес“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: американска

Печатница: „Симолини“

Редактор: Силвия Йотова

Коректор: Филипа Колева

ISBN: 978-954-641-038-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2112