Когато извадиш меча си, не мисли кого ще убиеш, а кого ще пощадиш!

На власт е един болнав крал, но в сянката му четири вдовици решават съдбата на кралството. Едната от тях е Сесилия Роса, вдовицата на рицаря тамплиер Арн Магнусон. На вдовиците им се налага да се справят с подли духовници и дворцови интриги, но светлина и мир се възцаряват над родината им. Ала не за дълго.

Домогващ се до властта, архиепископ Валерий отравя краля и поставя на престола дванайсетгодишно момче, наследник на детронирания род на Сверкерите. Но за да задържи властта, му е нужна подкрепата на най-силния род в кралството — на Фолкунгите. И я получава в лицето на снахата на Сесилия и Арн — Ингрид Улва. Тя сключва споразумение с архиепископа, което осигурява на синовете й достъп до светската и духовната власт в кралството. Особени надежди Ингрид Улва възлага на сина си Биргер Магнусон, внукът на Арн.

Съвсем млад, Биргер вече е непобедим воин, блестящо образован, владеещ военната стратегия и уменията, с които е бил прочут дядо му. Но по пътя към властта му се налага да се научи да обича и да властва, да покорява и да побеждава не само с меч…

 

 

Самостоятелен роман, идейно продължение на световноизвестната трилогия „Рицарят тамплиер“.

 

 

В шведската литература днес Ян Гиу е това, което е „ABBA“ в попмузиката и „Волво“ в автомобилната индустрия. Освен като автор на „Рицарят тамплиер“ той е прочут и с шпионските си романи с главен герой Карл Хамилтън, един агент от ново поколение. Те също са филмирани и преведени в десетки страни.

Съдържание


Информация

Издание:

Автор: Ян Гиу

Заглавие: Наследството на Арн

Преводач: Росица Цветанова

Година на превод: 2010

Издание: първо

Издател: ИК „Персей“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2010

Тип: роман

Националност: шведска

Редактор: Пламен Тотев

Технически редактор: Йордан Янчев

Коректор: Елена Спасова

ISBN: 978-954-8308-26-7

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3918

История

  1. — Добавяне

Библиоман