Декстър Морган е под голямо напрежение. Не е лесно да бъдеш етичен сериен убиец, особено когато се опитваш да избегнеш подозренията на опасния сержант Доукс. В желанието си да отклони Доукс от своите следи, Декстър е принуден да навлезе дълбоко във фалшивия образ на нормален човек. Когато е свободен от задълженията си като лабораторен изследовател в полицейското управление на Маями, той е в компанията на веселата си приятелка Рита и нейните две деца, като посръбва бира и бавно се превръща в първия в света сериен убиец домошар. Но докога ли може да си играе на криеница? Колко още му остава до момента, когато Мрачният странник ще го накара да зареже играта и да освободи скритото в него чудовище?

Но съдбовното време чука на вратата. Особено зъл психопат си проправя път през Маями — човек, чиято съвършена техника кара дори Декстър да онемее. У него възкръсва тъмният глад. Бързо става ясно, че чудовището може да бъде заловено само от чудовище.

 

„Декстър“ е омагьосващо, забавно и блестящо четиво.

Джеф Линдзи ще ви запознае със серийния убиец от съседния вход. Декстър (и неговият Мрачен странник) са най-свежите, най-ужасяващите създания, които някога сте срещали… и за които сте доживели да разказвате.

Съдържание

Декстър: Острието на ножа 4,7

Dearly Devoted Dexter,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Джеф Линдзи

Заглавие: Декстър — острието на ножа

Преводач: Роза Григорова

Година на превод: 2008

Език, от който е преведено: Английски

Издание: Първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2008

Тип: Роман

Националност: Американска

Печатница: „Полиграфюг“ АД — Хасково

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-585-878-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1900

История

  1. — Добавяне

Библиоман