В един смразяващ зимен ден на 1904 година съдбата на семейство Деравенел се променя завинаги. Когато Сесили Деравенел съобщава на осемнайсетгодишния си син Едуард, че баща му, брат му, чичо му и братовчед му са загинали трагично при пожар, умира и част от него.

Той намира опора в братовчед си Невил Уоткинс, който има сериозни подозрения, че смъртта на близките им не е случайна. Двамата мъже се заричат да открият истината, да отмъстят за убийството и да оглавят търговската империя, узурпирана шейсет години по-рано от прачичото на Едуард.

Амбициозният и решителен Деравенел повежда битка против братовчед си Хенри Грант за господство над семейната империя. Скоро разбира, че Хенри има психическо заболяване и е оставил управлението на своята съпруга Марго — жестока и коварна жена, готова дори на убийство, за да запази властта за своя син.

Над семейството и бизнеса надвисва гибелна заплаха… Власт и пари, страст и изневяра, амбиции и коварство оцветяват драматичната сага, чието действие започва по времето на крал Едуард и Бел епок, на прага на Първата световна война.

4,5 Династията Рейвънскар
The Ravenscar Dinasty,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip mobi pdf


Издание:

Автор: Барбара Тейлър Бредфорд

Заглавие: Династията Рейвънскар

Преводач: Лили Христова

Година на превод: 2007

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2007

Тип: роман

Националност: американска

Редактор: Мариела Янакиева

Художник: Megachrom

ISBN: 978-954-585-808-6

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1420

  1. — Добавяне