Войната в Залива свършва, но всеки момент ще избухне нова, още по-смъртоносна…

… В навечерието на операция „Пустинна буря“ един иракски учен бяга от страната и разкрива плановете на режима за жесток ответен удар срещу съюзниците… и срещу света.

Време за губене няма — на американските специални части е наредено да открият и унищожат подземната лаборатория, в която един изключително смъртоносен вирус очаква войната да свърши и някой да отнесе проба от щама за изследване в САЩ — това само ще отвори вратите на ада… Притиснати от времето и събитията, изпълнителите на специалната мисия „Скорпион-1“ са принудени да оставят всичко в ръцете на старите бойни другари полковник Уил Уестърман и запасния полковник Дъг Харис, който е обърнал гръб на цивилния живот и се е върнал на служба във ВВС.

Насочили полета си в сърцето на иракската военна машина, двамата могат да се уповават единствено на уменията си и един на друг, за да изпълнят една самоубийствена мисия с колосален залог — двубой, който трябва на всяка цена да спечелят.

Изпълнен с напрежение и високи скорости, този трилър грабва читателя, кара го да бледнее и да прелиства страница след страница със затаен дъх.

Къркъс Ривю

Завладяващо четиво… Един отлично написан роман!

Юнайтед Прес Интернешънъл

Издание:

Джон Нанс

Ударът на Скорпиона

 

Американска. Първо издание

 

Редактор: Сергей Райков

 

ИК „Коала“, София, 2003

ISBN 954-530-087-6