В кафене „Уисъл Стоп“ не връщат никого, дори да не може да си плати, и с южняшко гостоприемство посрещат многобройни ексцентрични образи, отбили се за кафе, бисквити, кюфтетата на Големия Джордж и да разменят някоя клюка за едно загадъчно убийство. Място, където хората не се страхуват да бъдат каквито са.

Една неустоимо увлекателна история, изпълнена с невероятно смешни случки, трагедии и силни образи. „Пържени зелени домати“ ни предлага късче от американския живот от времена, които отдавна са отминали, но никога няма да бъдат забравени благодарение на Иджи, Рут и множество други колоритни образи, които пируват с любов, смях и най-вкусните пържени зелени домати в целия Юг.

Съдържание

За авторката

Фани Флаг започва да работи като сценарист и продуцент на телевизионни предавания на деветнайсетгодишна възраст, след което се отличава и като актриса и сценарист в телевизионни предавания, филми и театрални постановки. Тя е автор на бестселърите „Дейзи Фей и Чудотвореца“, „Пържени зелени домати“ (по който е заснет едноименният филм), „Добре дошла на този свят, малката“, „Под дъгата“ и „Коледата на червеношийката“. Сценарият на Флаг за филма „Пържени зелени домати“ е номиниран за Оскар и за Наградата на гилдията на сценаристите и печели престижната награда „Скриптърс“.

 

Пържени зелени домати 4,9

Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Фани Флаг. Пържени зелени домати

Американска. Първо издание

ИК: „БАРД“, София, 2013

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-655-406-2

История

  1. — Добавяне